Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Ladislav Chudík (89) a speváčka Kristína majú spoločnú pesničku!
Zdielať na
Hudba

Ladislav Chudík (89) a speváčka Kristína majú spoločnú pesničku!

Legenda slovenského filmu Ladislav Chudík je späť! a Kristína spievala pred rokom na jeho narodeninách Horehronie, keďže maestro pochádza z Hronca, ešte ani netušila, že sa ich cesty opäť spoja. A preto keď zatúžila trošku obzvláštniť svoju skladbu, hlas pána Chudíka bol na to ako stvorený.

Má takmer 90 rokov a energie na rozdávanie. Ladislav Chudík je majstrom slova a reči. Je to umelec ktorý má dar dať slovám farbu. Aj preto si jeho charizmatický hlas vybrala do svojej pesničky speváčka Kristína. "Ja som strašne rada, že môžem spolupracovať s niekým, pri kom sa cítim dobre. Keď sa ľudské energie spoja. Pán Chudík má v sebe úžasnú pokoru," prezradila mladá speváčka Kristína.

"Potešilo ma, že ma niekto pozval povedať rečou poézie niečo, čo sa dotkne každého človeka," povedal o spolupráci Ladislav Chudík. Text ako Kristíninej skladby, tak aj prednesu pána Chudíka, pochádza zo známej firmy. Autorom je Kamil Peteraj, ktorý je aj ocom textu Horehronie.

"Pri písaní textu sa snažím vcítiť do duše speváka, do jeho obrazu. Slovník vyberám tak, aby bol v jeho ústach vierohodný. Hlavé je, aby sa spevák s výpoveďou stotožnil," hovorí o svojej tvorbe básnik a textár Kamil Peteraj.

"Ja som spokojný s tým, čo som povedal. Tie slová v piesni môžu povedať viac práve ľudom, ktorí nechcú počúvať," prezradila pán Chudík. Ako prezradila speváčka Kristína, keď v štúdiu Ladislava Chudíka počúvala pri nahrávaní, mala zimomriavky. "Myslím si, že keď pán Chudík niečo povie, tak to má obrovskú váhu," priznáva Kristína Peláková.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk

Zdielať na

Najčítanejšie