Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Moderátor Dobrého rána Mimo: Z kuchára je tlmočník
Zdielať na

Moderátor Dobrého rána Mimo: Z kuchára je tlmočník

Milan Mimo Ambróz, muž mnohých tvárí. Vie moderovať, dokonca aj variť, keďže je absolventom hotelovej akadémie, ale hovorí aj plynulo po nemecky! To by mnohí nepovedali.

Mimo a Erich

Erich von Däniken, kontroverzný švajčiarsky spisovateľ a záhadológ, ktorý predal viac ako 63 miliónov kníh po celom svete po štyroch rokoch opäť navštívil Slovensko. Práve to bola skvelá príležitosť pre šikovného Mima, aby ho vyspovedal.

Mimo je absolvent hotelovej akadémie, ale dlhé roky sa venuje moderovaniu. Najnovšie spríjemňuje rána aj divákom televízie JOJ. Navyše hovorí plynulo po nemecky.

"Naučil som sa po nemecky z televízie. Ako dieťa som to všetko hltal a žral. Neskôr som v škole dostal základy. Doplnil som si slovnú zásobu a už to išlo samo," priznáva Mimo.

Mimo sa preto chopil možnosti vyspovedať aj jedinečného spisovateľa, ktorý o svojej práci prednášal aj Slovákom. Zaujímalo ho, aké bolo publikum a koľko fanúšikov sa prišlo na Ericha von Dänikena pozrieť.

"Prednášky boli vypredané. Pri stretnutí so Slovákmi a Čechmi som mal veľmi dobrý pocit. Slováci sú inteligentní," priznal spisovateľ.

Titul všestranný

Mimo je jedným z mála moderátorov, ktorý sa právom môže hrdiť titulom "všestranný". No nie je to len tak! Sú za tým roky vzdelávania a učenia.

"Pokračoval som v štúdiu na vysokej škole. Študoval som prekladateľstvo-tlmočníctvo. Vtedy som v nemčine vlastne žil, veď som čítal, písal a aj rozmýšľal po nemecky," spomína Mimo.

Rodnú zem má rád, ale vždy, keď sa naskytne príležitosť, neváha a smeruje do Nemecka. "Chodím tam naozaj rád. Mám rád Berlín. Bol som tam už štyrikrát," priznáva.

Porozprávať sa so spisovateľom, bolo preňho zážitkom. Nielenže predviedol svoje jazykové schopnosti, ale stretol sa aj so skutočnou osobnosťou.

"Čítal som nejaké jeho knihy, ale bolo to veľmi dávno. Súhlasím však, že vesmír je príliš veľký nato, aby sme tu boli sami. Bolo by to smutné," rozjíma.

Súvisiace články

Najčítanejšie