Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Porsche má na krku žalobu za smrť Paula Walkera (†40)!
Zdielať na

Porsche má na krku žalobu za smrť Paula Walkera (†40)!

Manželka Rogera Rodasa, ktorý minulý rok tragicky zahynul spolu s hercom Paulom Walkerom (†40) pri autonehode, tvrdí, že za nehodu môže chybná mechanika a dizajn vozidla 2005 Porsche Carrera GT. Podala preto žalobu! Od Porsche žiada odškodné.

Chce odškodné

Manželka Rogera Rodasa žaluje automobilovú spoločnosť Porsche pre údajnú zodpovednosť za smrť manžela a jeho kamaráta a herca Paula Walkera. Tí zahynuli pri nehode automobilu známej značky v novembri minulého roku.

Kristine Rodas v žalobe tvrdí, že smrť spôsobila chybná mechanika a dizajn vozidla 2005 Porsche Carrera GT. Od spoločnosti žiada finančné odškodné v nešpecifikovanej výške.

Ako sa uvádza v žalobe, automobil 2005 Porsche Carrera GT nemal dostatočnú ochrannú mriežku či bezpečnostné prvky v nádrži, ktoré by zabránili vznieteniu sa benzínu v nej. Rovnako tvrdí, že haváriu zapríčinilo zlyhanie nápravy automobilu.

"Automobil Carrera GT nebol bezpečný z dôvodu chýb na jeho výrobe, dizajne, testovaní a obsahu súčiastok. Z tohto dôvodu nebol vhodný na používanie," píše sa v žalobe.

Vyšetrovanie pritom zistilo, že tragickú nehodu spôsobila vysoká rýchlosť a nie mechanická porucha. Rodas šiel podľa vyšetrovateľov v momente, keď stratil nad autom kontrolu, rýchlosťou 130 až 151 kilometrov za hodinu.

Nachádzal sa však v zóne, kde je povolená maximálna rýchlosť 45 míľ, čiže zhruba 72 kilometrov za hodinu. Rýchlosť vyšetrovatelia vypočítali na základe brzdnej dráhy, ktorú na mieste zanechala jedna z pneumatík.

5 364 kilometrov

Na automobile, ktorý mal najazdených 5 364 kilometrov, však našli viacero technických nedostatkov. Pôvodný výfukový systém mal upravený tak, aby mohol jazdiť rýchlejšie.

Ľavá predná a pravá zadná pneumatika mali deväť rokov, pričom výrobca odporúča, aby ich majiteľ každé štyri roky menil. Dôsledkom veku a opotrebovania tak neboli dostatočne bezpečné. Nadmerne opotrebovaný bol aj kotúč ľavej zadnej brzdy, to však k nehode neprispelo.

Walker a Rodas sa v deň tragédie zúčastnili na charitatívnej akcii usporiadanej v priestoroch ich spoločného obchodu s autami Always Evolving.

Po jej skončení sa išli spolu previezť, pri návrate však 460 metrov od obchodu havarovali. Rodas stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré po náraze do stĺpa pouličného osvetlenia a stromu začalo horieť.

Vin Diesel stále smúti

S tragickou smrťou Paula Walkera sa nevie vyrovnať Vin Diesel. Herci boli dlhoročnými priateľmi. Diesel si preto na Walkera znovu zaspomínal zverejnením spoločnej fotografie, ku ktorej dopísal svoje pocity zo straty blízkeho človeka.

Vždy tu boli momenty, keď sme sa smiali ako deti... Do roku 2013 sme toho veľa stihli. P.S. Zložitosti bratstva a bolestná prázdnota... z jeho straty," napísal k momentke 46-ročný herec.

Pozrite si video z osudného dňa:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie