Oblačno
14°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
Harry šokuje smutným priznaním o vzťahu s bratom! William ho šikanoval?!
Zdielať na

Harry šokuje smutným priznaním o vzťahu s bratom! William ho šikanoval?!

Archívna reportáž

William preberá otcovu rolu, Harryho na pomoc neprizvali

Dovŕšenie štyridsiatky bolo pre princa Harryho dôležitým momentom. V mnohých ohľadoch sa dostal do bodu, keď sa bolo treba obzrieť späť a zúčtovať so svojou minulosťou, zhodnotiť svoje aktuálne možnosti a nastaviť si smerovanie do budúcnosti. Už vlani sa vo svojich memoároch Spare vyspovedal z jeho bolestí a radostí, no svojimi útokmi na otca Charlesa a brata Williama, ktorí stoja na čele britskej monarchie, si ich len popudil a s nimi aj azda celú Veľkú Britániu.

​Do diania za múrmi britského kráľovského paláca verejnosť len tak ľahko nevidí. Všetky informácie sú len sprostredkované "nemenovanými" zdrojmi a nemusia celkom odzrkadľovať skutočnosť. Ako z televíznej novely vyzerá súboj dvoch kráľovských bratov, princa Williama a princa Harryho, ktorý sa nazval vo svojich memoároch "náhradníkom", čo naznačuje veľa. Hoci sa ešte pred pár rokmi zdalo, že stoja pevne jeden pri druhom, z Harryho knihy vyplynulo, že mali medzi sebou vážne spory najmä potom, čo s vybral za manželku americkú herečku Meghan Markle, z čoho nebol William nadšený. Jeho následné správania vraj pripomínalo priam šikanu.

Harry s Williamom vraj boli kedysi na rovnakej vlne, dnes je všetko preč, tvrdí nemenovaný zdroj z paláca: "Boli spoločne pripravení stať sa novou tvárou kráľovskej rodiny a vniesť do firmy veľmi potrebnú modernizáciu. Predtým vždy spolu oslavovali veľké míľniky, ale v Harryho veľký deň spolu ani neprehovorili." Rozpor medzi bratmi sa prehĺbil po zverejnení Harryho memoárov Spare. William údajne naznačil, že je "nulová šanca", aby bol Harry opäť vítaný v rodine. Nahnevalo ho najmä, že ho obvinil z napadnutia kvôli Meghan. Harry ho opísal v úlohe nepriamo ako "úhlavného nepriateľa", kráľovnú Camillu zas ako "zlú nevlastnú matku" a otca Charlesa emocionálne chladného a neefektívneho "starého muža".

Harry oslávil jubileum, od brata vraj osobnú gratuláciu nedostal:

​Zdroje blízke Harrymu pre Mirror potvrdili, že je spokojný s rozhodnutím opustiť svoju kráľovskú rolu, ale je otvorený sa jej dočasne opäť ujať, ak by ho o pomoc požiadal otec. Zdôraznili však, že Harry a Meghan sa nesnažia o trvalý návrat do britskej monarchie. Vojvoda zo Sussexu sa ale vraj odvrátil od svojich "hollywoodskych publicistov" a obrátil sa na dôverníkov "zo svojho starého života" v Británii s požiadavkou, ako sa dá zabezpečiť jeho návrat z exilu v USA. Má byť odhodlaný zlepšiť svoj vzťah s otcom, najmä vzhľadom na jeho zdravotné problémy. Ak by mal ale opäť zastupovať rodinu, bude žiadať od Williama ospravedlnenie. Ten však už o bratovi nechce ani počuť a je prvý, kto tvrdí, že nie je šanca na znovuprijatie Harryho do rodiny. Čím ale mal brata šikanovať jasné nie je, no mal to byť hlavný dôvod, prečo Sussexovci napokon rodinu opustili.

Najčítanejšie