Oblačno
19°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Zásadná informácia o stave Kate! Ukončila liečbu chemoterapiou!
Zdielať na

Zásadná informácia o stave Kate! Ukončila liečbu chemoterapiou!

Archívna reportáž

Miliónom priaznivcov kráľovskej rodiny oznámila princezná Catherine zásadnú novinu ohľadom jej zdravia, ktorá nepochybne najviac potešila práve ju - oficiálne ukončila chemoterapiu. Na stránke Kensingtonského paláca zverejnila video, v ktorom sa zamýšľala nad svojou cestou za zdravím počas jej "neuveriteľne ťažkého" roku. Video nakrútila minulý mesiac v okolí ich vidieckeho sídla Anmer Hall v Norfolku.

​Po dlhých mesiacoch od oznámenia princeznej Catherine, že má rakovinu, sa konečne objavila správa, v ktorej sa zverila o svojej úľave po ukončení chemoterapie. Ako poznamenala, jej "cesta k uzdraveniu a úplnému uzdraveniu je dlhá" a plánuje brať "každý deň tak, ako príde". Stále zostáva nejasné, s akým typom rakoviny bojovala princezná tento rok, ale aj vo svojej novej aktualizácii označila svoju zdravotnú krízu za "zložitú, desivú a nepredvídateľnú".

Očakáva sa však, že sa princezná z Walesu začne čoraz viac objavovať na verejných akciách. Údajne sa v novembri zúčastní na výročnej spomienkovej slávnosti v Cenotafe v Londýne na počesť tých, ktorí prišli o život vo vojne. V emotívnom videu Kate hovorí, že tento rok bol "neuveriteľne ťažký" aj to, že "život, ako ho poznáte, sa môže v okamihu zmeniť". Spolu s Williamom sa vraj mohli zamyslieť "nad jednoduchými, no dôležitými vecami v živote, ktoré mnohí z nás často považujú za samozrejmosť. Jednoducho milovať a byť milovaný".

Teraz sa vraj sústredí na to, aby urobila všetko, čo môže, aby porazila rakovinu. "Hoci som skončila s chemoterapiou, moja cesta k úplnému uzdraveniu je dlhá a musím pokračovať v užívaní každého dňa tak, ako príde. Teším sa však na to, že budem späť v práci a v nadchádzajúcich mesiacoch, keď to bude možné, uskutočním niekoľko ďalších verejných úloh. Napriek všetkému, čo bolo predtým, vstupujem do tejto novej fázy obnovy s novým pocitom nádeje a ocenením života," odkázala. Na záver poďakovala za podporu. "Láskavosť, empatia a súcit každého boli skutočne dojímavé. Všetkým, ktorí pokračujú vo svojej vlastnej ceste s rakovinou – zostávam s vami bok po boku, ruka v ruke. Z tmy môže prísť svetlo, tak nech to svetlo jasne svieti," dojala Kate peknými slovami a ostáva veriť, že čoskoro už bude hovoriť o chorobe len v minulom čase.

Najčítanejšie