Jasno
21°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Správa, na ktorú všetci čakali! Konečne je vonku informácia o stave princeznej Kate!
Zdielať na

Správa, na ktorú všetci čakali! Konečne je vonku informácia o stave princeznej Kate!

Archívna reportáž

Všetci priaznivci britskej kráľovskej rodiny upierajú pozornosť na kráľa Karola III.(75) a princeznú Catherine (42), ktorí sa podrobujú liečbe rakoviny. Zatiaľ čo sa kráľ už pred pár týždňami vrátil k plneniu svojich kráľovských povinností, jeho nevesta zostáva skrytá pred očami verejnosti. Pokoj v rodinnom kruhu jej nepochybne prospieva. Nezúčastní sa ani nadchádzajúcich veľkých júnových osláv v Londýne, ale jej zdravotný stav sa údajne výrazne zlepšil.

​Ako oznámil hovorca z Kensingtonského paláca, princezná Catherine, s hodnosťou vrchného plukovníka írskych gárd, sa nezúčastní slávnostnom vojenskom podujatí, ktoré sa koná v Londýne 8. júna. O týždeň nato sa uskutoční Trooping the Colour, tradičná vojenská šou na počesť narodenín panovníka, na ktorej sa predstaví viac ako 1 400 pochodujúcich dôstojníkov a vojakov, z toho 200 na koňoch, so záverečným preletom stíhačiek RAF nad Buckinghamským palácom, odkiaľ ich bude sledovať kráľovská rodina z balkóna za účasti kráľa. No ani tam sa princezná zrejme neukáže.

Kate má údajne svoj pracovný diár prázdny až do konca roka a naďalej sa podrobuje preventívnej liečbe rakoviny. Jej rodinný priateľ ale pre Vanity Fair prezradil dobré správy: "Kate zaznamenala výrazný obrat k lepšiemu, je veľkou úľavou, že princezná reaguje dobre na lieky, ktoré jej naozaj pomáhajú". Princezná sa už v marci vo videu priznala, že podstupuje preventívnu chemoterapiu na radu svojho lekárskeho tímu. Podľa National Cancer Institute Mayo Clinic je to na rozdiel od klasickej chemoterapie "užívanie určitých liekov alebo iných látok, ktoré pomáhajú znížiť riziko vzniku rakoviny alebo zabrániť jej návratu" bez silných chemikálií a ožarovania.

​Ako u princeznej, tak ani v prípade kráľa nie je známe, na aký typ rakoviny podstupujú liečbu, ani aká je prognóza. No kráľ, na rozdiel od manželky jeho syna princa Williama, sa už zúčastňuje jeho oficiálneho programu a vyzerá veľmi dobre. Z Buckinghamského paláca vo vyhlásení uviedli, že jeho "liečebný program bude pokračovať, no lekári sú dostatočne spokojní s jeho doterajším pokrokom". Zároveň upozornili, že kráľ nepodnikne "úplný letný program a zostane podriadený radám lekárov". Kate vraj nedávno videli na prechádzke s rodinou, údajne veľmi schudla, no ostáva veriť, že liečba skutočne napreduje tak dobre, ako hovorí zdroj.

Najčítanejšie