Jasno
35°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Pre TOTO sa nestretli?! Harry dostal ústretovú ponuku od otca, ODMIETOL ju!
Zdielať na

Pre TOTO sa nestretli?! Harry dostal ústretovú ponuku od otca, ODMIETOL ju!

Archívna reportáž

Začiatkom mája prekvapivo nedošlo k očakávanému osobnému stretnutiu princa Harryho s kráľom Karolom III. Táto téma doteraz rezonuje a mnohí sa pýtajú na dôvod. Jedným z možných sa javí byť aj správa, že princ Harry odmietol otcovu ústretovú ponuku na ubytovanie v kráľovskej rezidencii a zostal radšej v hoteli, ktorý si zarezervoval.

​Začiatkom mesiaca sa princ Harry pri príležitosti jeho projektu pre veteránov Invictus Games opäť ocitol v jeho rodnej krajine, z ktorej ostentatívne odišiel spolu s manželkou Meghan v roku 2020. Po ich verejných útokoch na kráľovskú rodinu sa vzťahy dostali na bod mrazu. Nevie mu to odpustiť najmä jeho brat princ William, no kráľ má ako otec pre syna zrejme viac empatie. 

Podobne ako pri predchádzajúcich návštevách Londýna počas posledného roka, sa Harry aj tentokrát ubytoval v hoteli. V júni minulého roku museli Sussexovci na základe rozhodnutia kráľa odovzdať kľúče od ich sídla Frogmore Cottage, a tak stratili príbytok počas ich pobytu v Británii. Ako ale informoval The Sunday Times, otec Harrymu tentokrát ponúkol počas jeho krátkej návštevy Londýna ubytovanie v kráľovskej rezidencii. To ale princ jednoznačne odmietol.

Kráľ sa so synom stretol vzápätí po tom, čo priznal rakovinu:

​Zdroje z blízkosti kráľa uviedli, že by bolo jednoduchšie dohodnúť stretnutie medzi otcom a synom, keby sa tam Harry ubytoval. Krátko po jeho pristátí v Londýne totiž vyšlo najavo, že sa kráľ Karol so synom nestretne, ako sa už týždne predtým špekulovalo. Harryho hovorca povedal: "Nebude to, žiaľ, možné vzhľadom na naplnený program Jeho Veličenstva. Vojvoda, samozrejme, chápe denník záväzkov a rôzne iné priority svojho otca a dúfa, že ho čoskoro uvidí." Na prekvapenie ale kráľov dôverník tvrdí, že Harry nikdy nepožiadal o stretnutie s otcom, ani ho vraj nepozval na podujatie Invictus Games. Princovi priatelia na oplátku namietajú, že sa snažil zorganizovať ich stretnutie. V každom prípade, ak by prijal ponuku na ubytovanie v kráľovskej rezidencii, mohlo sa to podariť. Odmietnutie teda tiež o niečom hovorí...

Najčítanejšie