Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Spálili šancu na zmierenie! Harry a William si mali uctiť matku, tej by ale TOTO zlomilo srdce!
Zdielať na

Spálili šancu na zmierenie! Harry a William si mali uctiť matku, tej by ale TOTO zlomilo srdce!

Archívna reportáž

Kráľovská súrodenecká dvojica, princ William (41) a princ Harry (38), sa už pár rokov od seba čoraz viac vzďaľuje. Zdalo sa, že princ Harry by sa rád zmieril, ale William to údajne po tom, čo o ňom brat popísal v jeho autobiografii, rázne odmieta. Potvrdil to aj vo štvrtok počas odovzdávania ceny Diana Legacy Awards, ktorá sa koná každý druhý rok. Je to ocenenie pre mladých lídrov a udeľuje sa od roku 1999, dva roky po tragickom skone ich matky Diany pri autonehode v Paríži.

​Na britskom kráľovskom dvore panuje posledné roky napätie, ktoré sa začalo prejavovať po odchode princa Harryho a jeho manželky Meghan s ich synčekom z kráľovského dvora do USA. Hneď nato sa pár pustil do verejnej kritiky najvyšších členov kráľovskej rodiny. Onedlho skonal princ Phillip, manžel kráľovnej Alžbety II., ktorá ho po dvoch rokoch nasledovala. Na trón sa usadil princ Cherles, ktorý bol vlani korunovaný za kráľa. V januári mu však diagnostikovali rakovinu a zároveň sa princezná Catherine musela podrobiť operácii brušnej dutiny.

Na princa Williama doľahla ťarcha kráľovských povinností v zastúpení otca, ale aj doma pri výchove detí počas zotavovania Kate, ktorej chce byť oporou. Tento štvrtok nechýbal na podujatí pri príležitosti 25. výročia udeľovania cien The Diana Awards. No jeho brat Harry tam nestál po jeho boku, objavil sa len cez videohovor. No aj ten sa konal až po tom, čo princ William odišiel. Iný dojem, ako že ho nechce ani vidieť, z toho, žiaľ, nevychádza. Len ťažko môže Sussexovcom odpustiť, že jeho manželku označili za jednu z rasistiek v kráľovskej rodine.

William bol prítomný osobne:

Na Catherine nezabudol William ani vo svojom štvrtkovom prejave. Pred publikom povedal, že on a jeho manželka, princezná z Walesu, sa svojou prácou snažili zamerať na Dianin odkaz. Spomenul, čo ho mama Diana naučila:
"Každý v núdzi si zaslúži pomocnú ruku v živote vie, že by bola poctená, keby videla charitatívnu organizáciu v jej mene robiť takú inšpiratívnu prácu na pozdvihnutie mladých ľudí zo všetkých kútov sveta". Bola vraj presvedčená, že "mladí ľudia môžu zmeniť svet". Prestížne ocenenie Legacy Award pre pozoruhodných jednotlivcov do 25 rokov získali tento rok až dvadsiati.

Oceneným sa ozval Harry cez videohovor:

Najčítanejšie