Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Kráľovská svadba s príchuťou škandálu! Princezná sa vydala za ŠAMANA!
Zdielať na

Kráľovská svadba s príchuťou škandálu! Princezná sa vydala za ŠAMANA!

Zdroj: instagram/DV

V scenérii úchvatného nórskeho fjordu Geiranger sa v sobotu 31. augusta konala svadba dcéry nórskeho kráľa Haralda V. (87) a kráľovnej Sonji Norskej (87), princeznej Märthy Louise (52). Jej manželom sa stal Afroameričan Durek Verrett (49), samozvaný šaman. Na svadbe sa zúčastnilo približne 350 hostí, medzi nimi nechýbali ani kráľ s kráľovnou a korunný princ Haakon Magnus (51) s manželkou Mette-Marit (51) a ich deťmi.

​V európskych kráľovských rodinách panuje už roky tolerancia voči vzťahom jej členov s neurodzenými partnermi. Nórska kráľovská rodina však v tomto smere predčila všetky ostatné. Dcéra nórskeho kráľa Haralda V. a kráľovnej Sonji, princezná Märtha Louise, si presadila napriek pohoršeniu mnohých Nórov svoje a 31. augusta sa vydala za Afroameričana Dureka Verretta, samozvaného šamana. Ona sama sa vraj od detstva rozpráva s anjelmi a stala sa aj zakladateľkou duchovného centra v Nórsku. Nie všetkým Nórom sa tieto jej aktivity pozdávajú a kráľ musel urobiť pre pokoj až také ústupky, že jej odobral kráľovské povinnosti a titul princeznej.

Durek Verrett sa venuje alternatívnej medicíne. Na svojej stránke ponúka amulet "Spirit Optimiser" a tvrdí, že pomáha na všetko. Označuje sa za "hybridný druh plaza z Andromedy", ktorý prišiel "otriasť systémom". V Nórsku sa preto voči nemu zdvihla vlna nevôle a časť obyvateľstva stratila dôveru v monarchiu, keď sa s ním v júni 2022 princezná Märtha Louise zasnúbila. Jej svadba sa teraz konala v súkromí v meste Ålesund, v slávnom nórskom fjorde Geiranger. Už dva dni pred obradom sa všetci hostia zišli na uvítacej párty a v piatok popoludní si užili výlet loďou. Večer sa potom konala predsvadobná párty v latinskoamerickom štýle.

Zatiaľ čo prvé dva dni aj spŕchlo, v sobotu sa na svadbu vyčasilo. Ceremóniu viedla farárka Margit Lovise Holte a pár prišiel pozdraviť aj známy americký pastor Michael B. Beckwith. Úryvky z biblie prečítal korunný princ Haakon. Nevesta zvolila bielu svadobnú róbu a jej družičky mali na sebe ružové saténové šaty. Tri dcéry nevesty boli zladené v šatách koňakovej farby. Manželka korunného princa Haakona Mette-Marit si obliekla tradičný kroj. Svadbu si nenechala ujsť ani švédska korunná princezná Victorie s manželom Danielom a princ Carl Philip s manželkou Sofiou. Keď už šťastná nevesta dokázala presvedčiť na podporu svoju rodinu, azda jej to so "šamanom" aj vyjde.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HELLO! Magazine (@hellomag)

Najčítanejšie