Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nový kráľ na obzore? Princ William zastúpi s rakovinou bojujúceho otca!
Zdielať na

Nový kráľ na obzore? Princ William zastúpi s rakovinou bojujúceho otca!

Archívna reportáž

Princ William si vie získať sympatie

Nad britskou monarchiou sa začali objavovať posledné roky mraky a je ich čoraz viac. Začalo to príchodom veľmi ambicióznej Meghan Markle, ktorá je za odchodom princa Harryho z paláca, pričom spolu začali hádzať špinu na najvyšších členov kráľovskej rodiny. Vzápätí zomrel manžel kráľovnej Alžbety II., princ Philip, a zakrátko ho nasledovala aj ona. Akoby visela nad korunou kliatba, nový kráľ Karol III. teraz oznámil, že má rakovinu, a tak sa ku slovu ako následník trónu dostáva princ William.

​Veľké obavy spôsobilo obyvateľom Veľkej Británie vyhlásenie kráľa Karola III., že má rakovinu a začína s jej liečbou. Po skone jeho matky Alžbety II. ho pritom korunovali iba pred necelým rokom, ale už ho bude musieť v niektorých prípadoch zastúpiť korunný princ William. Ten má však veľké starosti s manželkou Kate Middleton, ktorá sa nedávno ocitla náhle v nemocnici, aby podstúpila operáciu brucha. Hneď po nej išiel na zákrok aj kráľ. Ako sa uvádza, operovali mu prostatu, pričom lekári zistili, že má rakovinu, aj keď je pre verejnosť tajomstvom, o akú formu ide.

Na plecia princa Williama dopadla veľká zodpovednosť, keď sa bude musieť súbežne postarať o svoju rodinu pre plánovanú rehabilitáciu manželky najmenej do Veľkej noci a zároveň zastupovať chorého otca. Vyskúša si tak úlohu kráľa. Našťastie na jeho zastupovanie nebude sám, kráľ Karol II. na to určil aj jeho manželku, kráľovnú Camillu, princeznú Annu a najmladšieho brata princa Edwarda. Od Williama ako následníka trónu sa však očakáva najväčšie nasadenie. Iste mu bude veľmi chýbať po boku manželka Kate. Už 11. februára ho čaká investitúra na hrade Windsor.

Kráľovská rodina nezažíva práve dobré obdobie:

​O tom, že to môže byť s kráľom Karolom III. aj vážnejšie ako sa vyjadruje palác, ktorý v správe tvrdí, že mu vraj rakovinu zachytili včas, by mohol svedčiť bleskový príchod jeho syna Harryho, po tom, čo mu to otec sám oznámil. Už sa objavili správy aj o kráľovej abdikácii, ak by sa jeho stav zhoršil a nedokázal by svoju funkciu zvládať naplno. Nedávno tak urobila aj dánska kráľovná a kráľom sa stal jej syn Frederik. Pri jeho nástupe na trón sa však žiadna pompézna korunovácia nekonala, čo si v prípade princa Williama ťažko predstaviť. Na všetky veľké udalosti britskej koruny s obdivom hľadia ľudia na celom svete. Ozývajú sa však v čoraz väčšej miere hlasy, že je to pridrahá záležitosť pre Britániu, no len ťažko si predstaviť, že by sa jeden z najobľúbenejších členov by sa stal kráľom bez obligátnej korunovácie. Snáď to ale ešte nie je tak úplne horúca otázka...

Najčítanejšie