Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kráľovná hľadá človeka na upratovanie! Netreba žiadne skúsenosti a TAKÝTO plat ponúka!
Zdielať na

Kráľovná hľadá človeka na upratovanie! Netreba žiadne skúsenosti a TAKÝTO plat ponúka!

Archívna reportáž

Vo Veľkej Británii vyšiel zaujímavý inzerát na ponuku práce. Buckinghamský palác hľadá pracovníkov na upratovacie práce. Netreba ani, aby mal záujemca predchádzajúce skúsenosti s upratovaním, ale musí mať zmysel pre detail. Je isté, že zájemci budú prechádzať veľmi prísnym konkurzom, o ktorý sa postará skúsený pracovník z paláca. Kto uspeje a vyberú ho, bude mať ale prekvapujúci plat, no nie v tom najlepšom zmysle.

V inzeráte na prácu uverejnenom na webovej stránke Royal Household sa uvádza, že kráľovná hľadá pracovníkov na upratovacie práce do Buckinghamského paláca. "V našom profesionálnom tíme na našich pracoviskách v Londýne budete udržiavať, čistiť a starať sa o širokú škálu interiérov a predmetov a zabezpečovať ich čo najlepšiu prezentáciu," uviedli v úvode inzerátu. Ďalej sa uvádza, že predchádzajúce skúsenosti s upratovaním nie sú potrebné, ale práca musí byť vykonávaná "podľa najvyšších štandardov".

Každý, kto bude najatý na upratovanie hlavného kráľovského sídla Jej Veličenstva, musí mať "zmysel pre detail" a musí byť "veľmi efektívny a aktívny". Kráľovské akcie a podujatia v paláci patria k príležitostiam, ktoré je potrebné dotiahnuť do dokonalosti. "Učením sa od svojich kolegov získate potrebné odborné zručnosti a vždy sa budete snažiť o dosiahnutie najvyšších štandardov. A príležitostne budete pomáhať aj na akciách a podujatiach. V prostredí, kde sú rozvoj a školenia samozrejmosťou, budete môcť rozvíjať svoje zručnosti v rámci svojej funkcie," priblížili v inzeráte ďalšie skutočnosti.

Stretnúť kráľovnú v Buckinghamskom paláci je skôr vzácnosť, presunula sa na svoj obľúbenejší Windsor:

"Budete musieť byť vysoko efektívni a aktívni a mať schopnosť dobre manažovať čas, stanoviť si priority a zvládať náročnú dennú pracovnú záťaž," upozornili na náročnosť tejto funkcie. "Predchádzajúce skúsenosti s upratovaním alebo v pohostinstve budú výhodou, ale najdôležitejšie je, aby ste mali zmysel pre detail a mohli sme sa spoľahnúť, že budete poskytovať služby na najvyššej úrovni," apelovali na nutné vlastnosti uchádzačov. Kráľovná bude chodiť do Buckinghamského paláca iba príležitostne, za svoje hlavné sídlo si vybrala Windsorský zámok.

Prekvapivá je ale pláca, ktorú za túto prácu ponúkajú. Na britské pomery ide o pomerne nízku sumu, nehovoriac o miere zodpovednosti, ktorú obnáša. Za túto prácu sa bude platiť od 11 300 do 22 600 libier ročne za 20 alebo 40-hodinový pracovný týždeň. Pri polovičnom úväzku je to "len" zhruba tisícka mesačne, raz toľko pri plnom úväzku. Uchádzačov teda viac, ako plat, bude zrejme motivovať miesto, kde sa práva vykonáva. Podobná ponuka je aktuálne aktívna aj pre Windsor, kde už je reálnejšie stretnúť sa aj s kráľovnou.

Súvisiace články

Najčítanejšie