Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Harry odmietol otcovo pozvanie, TOTO je poriadne ponižujúci následok!
Zdielať na

Harry odmietol otcovo pozvanie, TOTO je poriadne ponižujúci následok!

Archívna reportáž

Harry a jeho otec sa k osobnému stretnutiu nedostali už poriadne dlho.

Ešte v auguste avizovali zdroje z britského kráľovského paláca, že kráľ Karol III. (74) je ochotný stretnúť sa na znak ústretovosti s jeho kontroverzným synom princom Harrym (39). Malo sa tak stať 17. septembra, hneď potom, ako sa kráľ vráti do Londýna z dovolenky v Balmorale. Na počesť ročného výročia skonu kráľovnej Alžbety (†96) sa ešte predtým na bohoslužbe v Balmorale zišli viacerí členovia rodiny. Harry, samozrejme, chýbal, hoci v tom čase bol v Británii. A k stretnutiu kráľa s Harrym nedošlo ani v plánovaný termín.

​Ako sa ukázalo, plán na stretnutie britského kráľa Karola III. so synom Harrym bolo skôr naivnou predstavou ako serióznou záležitosťou. Kráľ má na syna oprávnene ťažké srdce kvôli jeho výpadom voči nemu a kráľovskej rodine, a princ Harry je zrejme natoľko ješitný, že sa nemieni ospravedlniť. Premárnil tak veľkú šancu, keď mu otec podával olivovú ratolesť na zmierenie. 

Pred začatím Invictus Game v Düsseldorfe priletel do Londýna, aby sa zúčastnil charitatívnej akcie WellChild v Chelsea. Ako uviedli v Daily Mail, jeho žiadosť o ubytovanie v stráženej kráľovskej rezidencii na jednu noc bola zamietnutá.V tom čase vraj nebolo nič k dispozícii. Dostal však odkaz od vyššieho kráľovského poradcu, že ho kráľ Karol III. pozýva, aby za ním a kráľovnou Camillou (76) prišiel na Balmoral. 

Harry vzdal hold zosnulej starej matke, no nie po boku rodiny:

​Ako uviedli v The Sun, Harry pozvanie odmietol s tým, že má plný diár. "Pre Harryho to bola jedinečná príležitosť, ktorú premárnil. Mal sa odvážiť a ísť za nimi. Pokiaľ kráľ niekoho pozve na Balmoral, väčšina ľudí by zrušila všetky svoje cestovné plány," vyjadrila svoju mienku Ingrid Seward, ktorá je šéfredaktorkou časopisu Majesty Magazine. Považuje za prejav šľachetnosti od kráľa, že urobil ako prvý gesto na zmierenie so synom. "Nie som si istá, či si Harry uvedomil, ako bol jeho otec zranený, zvlášť kvôli veciam, ktoré povedal o Camille. Ale Karol ho, samozrejme, vždy privíta, pretože je odpúšťajúci muž a je to jeho syn. Ale musí to byť za jeho podmienok a Harry sa musí ospravedlniť, nie naopak," zdôraznila Seward.

​Princ Harry iste dobre pozná prísne zvyklosti na dvore britskej monarchie, ale vie aj to, že sa dajú pri dobrej vôli obísť. Z otcovej strany v prípade jeho žiadosti o ubytovanie vôľa nebola, ponúkol mu ale stretnutie v Balmorale. Krátko na to, ako Harry túto podanú ruku odmietol, prišla z palácu správa, že Harry sa už nemôže slobodne ubytovať vo Windsore. Musí podať oficiálnu žiadosť, ktorá bude posudzovaná. A rovnako musí žiadať oficiálnou cestou o audienciu o vlastného otca. Vzhľadom k tomu, že mu aktuálne prenocovanie v kráľovskom zámku zamietli a on odmietol stretnutie s otcom, skutočne si nemôže byť istý tým, či mu budú vychádzať v ústrety.

Pre ženu

Najčítanejšie