Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mal byť hviezdou, dočkal sa ignorácie! Princ Harry okúsil, ako chutí strata sympatií!
Zdielať na

Mal byť hviezdou, dočkal sa ignorácie! Princ Harry okúsil, ako chutí strata sympatií!

Archívna reportáž

Pred dvomi mesiacmi sa postavil Harry pred súd

Po dlhom období, keď vedľa princa Harryho (38) na oficiálnych podujatiach nikdy nechýbala jeho manželka Meghan Markle (42), s ním v máji neprišla na korunováciu jeho otca Karola III., a ani nedávno na Sentebale ISPS Handa Polo Cup do Singapúru. Sprevádzal ho kamarát Nacho Figueras, s ktorým priletel najskôr do Tokia na summit ISPS Sports a smial sa od ucha k uchu, ako ho už dlho nebolo vidieť na verejnosti. Proti sebe si zahrali potom v Singapure.

​Iba pár týždňov predtým, ako sa princ Harry zúčastní na športovom charitatívnom podujatí Invictus Game v Düsseldorfe, ktorého je zakladateľ a patrón, priletel na Sentebale ISPS Handa Polo Cup do Singapuru. Charitatívnu organizáciu Sentebale založil v roku 2006 spoločne s princom Seeisom z Lesothoa. Táto má za cieľ podporovať deti a mladých ľudí postihnutých chudobou, nerovnosťou a HIV/AIDS v Južnej Afrike. Raz za čas sa koná na jej podporu v Singapure zápas v konskom póle, ktorého sa zúčastňuje aj Harry. Naposledy to však bolo ešte v roku 2017. Aj preto by sa dalo očakávať, že vojvoda zo Sussexu bude po takej dlhej pauze na zápase póla v Singapure hlavná hviezda, ale nestalo sa tak.

Proti sebe sa postavili dva tímy - Harryho Royal Salute Sentebale a domáci Singapore Polo Club Team, za ktorý hral jeho kamarát, skvelý profesionálny hráč póla z Argentíny, Nacho Figueras, s ktorým hrávajú spolu v Santa Barbara Polo Club v jednom tíme. Zápas skončil remízou 7:7, no žiadny hviezdny moment pre princa nenastal. Kým sa čakalo na odovzdávanie pohárov pre oba tímy, princ sa prechádzal sám ako kôpka nešťastia, akoby nevedel, čo so sebou, nikto sa pri ňom nepristavil a vyzeral veľmi rozpačito. No keď si za svoj tím konečne prevzal trofej, držal ju, akoby patrila iba jemu.

Majetnícke správanie je podľa odborníčky na reč tela Judi James "Harryho rysom, ktorý má od detstva". Myslí si, že mu v tomto prípade chýbal "obdivný pohľad" manželky Meghan, keď už nikto iný mu ho nevenoval. "Harry pravdepodobne nedisponuje žiadnou rečou tela pre okamihy, ako je tento. Teda keď zostane sám a ostatní účastníci akcie ho prakticky ignorujú," konštatovala pre Express, prečo princ nevedel, čo so sebou. Harry, ktorý už nemá kráľovský status, by si mal vraj zvyknúť na to, že sa k nemu ľudia správajú inak.

​Princove emócie zachytila iba vtedy, keď sa po zápase objal s Nachom Figuerasom a potriasli si ruky na znak ich "priateľstva a machizmu". Nacho ho sprevádzal z Kalifornie na jeho ázijské turné, ktoré zahŕňalo okrem Singapuru aj summit v Tokiu. Vlani sa veľmi zblížili počas turnajov v póle a veľa času strávili spolu aj s rodinami mimo ihriska. Na Invictus Game v Düsseldorfe už ale iste nebude vedľa Harryho chýbať ani Meghan.

Najčítanejšie