Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šťastie v nešťastí? Rakovina "zachránila" princa Andrewa od vysťahovania!
Zdielať na

Šťastie v nešťastí? Rakovina "zachránila" princa Andrewa od vysťahovania!

Archívna reportáž

Netradičné súžitie rozvedených manželov princa Andrewa (63) a Sarah Ferguson (63) pod jednou strechou môže pokračovať aj naďalej. Túto správu prijal iste s veľkou radosťou mladší brat kráľa Karola III. po tom, čo dostal na vysťahovanie z Royal Lodge ultimátum do konca júna. Kráľ sa rozhodol znižovať náklady monarchie a bratovi vybral lacnejšie bývanie vo Frogmore Cottage po Sussexovcoch. Obe nehnuteľnosti sa nachádzajú v blízkosti Windsorského zámku, ale Royal Lodge je oveľa honosnejšie, a tak nečudo, že sa Andrew bránil sťahovaniu. Zachránila ho jeho exmanželka, žiaľ, nie práve ideálnym spôsobom.

​Potvrdilo sa, že kráľ Karol III. je citlivý muž, keď ho dokázala obmäkčiť vážna diagnóza Sarah Ferguson, exmanželky princa Andrewa, aby mu ponechal na bývanie nehnuteľnosť Royal Lodge. Tam žije škandalózny princ so Sarah už od roku 2003, ale nájomnú zmluvu podpísal na 74 rokov. Problém je však v tom, že po jeho afére s Jeffreyom Epsteinom, ktorý mu mal dohodiť na sex mladistvú Virginiu Giuffre, sa rozhodol vyplatiť jej mnohomiliónové vyrovnanie, aby sa vyhol súdu, a zostal bez peňazí. Navyše prišiel aj o príjem ako úradujúci starší člen kráľovskej rodiny.

Nezdá sa teda, že by mal princ Andrew dostatočný príjem na pokrytie vysokého nájmu a údržby domu, ktorý vlastní Crown Estate, zisková spoločnosť, ktorá spravuje všetok majetok vo vlastníctve monarchie. "Charles nevyháňa Andrewa, ale ten bude musieť nájsť peniaze, aby sa o majetok postaral sám," uviedol zdroj z kráľovského paláca pre Page Six. Otázne je, odkiaľ. Kráľovi sa zrejme uľútostilo bratovej exmanželky Sarah, ktorá musela nedávno podstúpiť mastektómiu pre rakovinu prsníkov. Vojvodkyňa z Yorku sa po nej zotavuje práve v Royal Lodge.

Sarah a Andrew spolu nažívajú už dlhé roky aj napriek rozvodu:

Piers Morgan, dlhoročný priateľ vojvodkyne, ktorá má s Andrewom dcéry, princezné Beatrice (34) a Eugenie (33), povedal: "Odpočíva doma. Bola to vyčerpávajúca operácia. Mala veľkú podporu u oboch dcér, Beatrice a Eugenie, rovnako ako u Andrewa." Ešte pred operáciou sa Sarah vo svojom podcaste Tea Talks zverila, že diagnóza ju prinútila sústrediť sa na seba namiesto na druhých. "Beriem to ako dar, aby som pre seba urobila skutočné zmeny a aby som sa opatrovala a prestala sa snažiť napraviť všetkých ostatných," vyjadrila sa Sarah, ktorá napáchala v kráľovskej rodine tiež mnoho škandálov. Zaiste jej dobre padlo, že sa kráľ Karol III. zľutoval a ukázal svoju veľkorysosť, keď ponechal Royal Lodge v nájme princa Andrewa pokiaľ sa bude zotavovať. Otázne je, kedy sa kráľ rozhodne, že už stačilo.

Narozdiel od zvyšku kráľovskej rodiny, Sarah je verejnosti otvorená. O svojej chorobe porozprávala Sarah v podcaste:

Súvisiace články

Najčítanejšie