Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Harrymu hrozí deportácia z USA! Stálo mu to za tie peniaze?!
Zdielať na

Harrymu hrozí deportácia z USA! Stálo mu to za tie peniaze?!

Archívna reportáž

O tom, že sa ani v Spojených štátoch, kde si majú potrpieť na slobodu jednotlivcov, nevypláca byť vždy úprimný, sa teraz presvedčil aj princ Harry. Mal si dobre rozmyslieť, ale možno ho mali aj varovať, že sú aj limity, ktoré neradno prekročiť. Medzi ne patria aj drogy, na ktoré sú tamojšie úrady veľmi citlivé. Kvôli jeho pomerne pozitívnym vyjadreniam na margo viacerých druhov drog, ktoré mal dokonca aj užívať, mu hrozí vyhostenie z USA, kde sa spolu s manželkou Meghan a ich deťmi usadil.

​Mnohým možno pripadá až absurdné, že aj taká svetová celebrita, akou je princ Harry, ako člen najmocnejšej monarchie sveta, môžu vykázať z USA. To, že sa tak stane, je síce málo pravdepodobné, ale zdá sa, že sa o to usilujú ľudia z nadácie Heritage Foundation, na čele ktorej stojí riaditeľ Mike Howell. Imigračný zákon USA považuje zatajenie užívania drôg za vážne porušenie zákona. Nadácia chce preveriť, či nedošlo k "výnimočnému zachádzaniu" v prípade princa Harryho. "Chceme len vedieť čo sa stalo, pretože pokiaľ naozaj prišlo k udeleniu výnimky, je to pre krajinu obrovský problém,"  vysvetlil Howell.

V otvorenej spovedi sa princ Harry v rámci terapeutického sedenia s psychoterapeutom Dr. Gaborom Maté počas špeciálneho priameho televízneho prenosu nedávno priznal, že užíval kokaín, marihuanu aj ayahuascu. Malo to mať na neho dobrý vplyv, tvrdil: "Bolo to čistenie čelného skla, odstránenie životných filtrov. To všetko mi prinieslo pocit uvoľnenia, úľavy, pohodlia a ľahkosti, ktorú som si istý čas dokázal udržať." Spomenul aj kokaín, ktorý prvýkrát vyskúšal počas jedného loveckého víkendu. "Ponúkli mi lajnu a a od tej doby som si ich dal ešte pár. Nebol som potom vyložene šťastný, ale cítil som sa inak. A to bol aj hlavný dôvod," spomínal princ na užívanie tvrdej drogy. "Marihuana je však iná, tá mi naozaj pomohla," vyzdvihol pre zmenu mäkkú drogu.

Azda najostrejšiu kritiku za rozhovor s psychológom Matém si princ Harry už tradične vyslúžil od moderátora Piersa Morgana: 

Toto vyjadrenie princa Harryho sa nepáči ani bývalému federálnemu prokurátorovi Neamy Rahmanimu a malo by byť dôvodom k jeho zákazu pobytu v USA. "To znamená, že vízum Harrymu by malo byť zamietnuté alebo zrušené, pretože sa priznal k užívaniu kokaínu, húb a iných drôg," pritakáva mu aj prezident veľkej právnickej firmy odpovedi pre Page Six a prízvukol dokonca hrozbu deportácie. Právnik James Leonard ale nič z toho nepovažuje za vážne ohrozenie pre britského princa. Podľa neho by ho museli kvôli nejakému prečinu zatknúť či obviniť z trestného činu. Až na základe toho by sa riešila jeho drogová minulosť a pobyt. Typ víza, ktoré má údajne princ Harry sa obnovuje každé tri roky, teda príde na pretras už tento rok. Hoci zrejme víza opätovne dostane, je to memento, že by si mal dávať v budúcnosti pozor na ústa.

Harry sa v rozhovore s uznávaným psychológom otvoril a prozprával o prežitej traume aj skúsenosti s drogami:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dr. Gabor Maté (@gabormatemd)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie