Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Harry chcel zlepšiť vzťah s otcom a bratom, no prišla tvrdá rana! TOTO je asi úplný koniec!
Zdielať na

Harry chcel zlepšiť vzťah s otcom a bratom, no prišla tvrdá rana! TOTO je asi úplný koniec!

Archívna reportáž

Krátko pred očakávaným vydaním memoárov princa Harryho (38) Spare (Náhradník), sú už médiá plné rôznych úryvkov z knihy. Ako sa predpokladalo, je v nej veľa pikantností zo súkromia britskej kráľovskej rodiny. Aj keď kráľ Karol III. volí osvedčenú taktiku mlčania, zdroje z paláca naznačujú, že sa na mladšieho syna hnevá a nenechá to bez následkov. Takto dehonestovať kráľovskú rodinu si doteraz ešte nikto netrúfol.

​Odvážny princ, podporovaný manželkou Meghan (41), ktorú mnohí považujú za iniciátorku ich úteku z britského kráľovského dvora, všetko zavŕšil vydaním svojich memoárov. Mastná suma za knihu Sussexovcov iste motivovala a potešila, ale budú sa musieť zrejme vysporiadať aj s následkami. Po vlaňajšom prijatí medzi najvyšších členov kráľovskej rodiny počas rozlúčky so zosnulou kráľovnou Alžbetou II., to bola možno posledná akcia, na ktorú Harryho s Meghan pozvali. Z korunovácie kráľa Karola III. ich totiž údajne vyškrtli.

Pre Sunday Times to potvrdili viaceré zdroje z paláca. "Podľa súčasného stavu sa majú veci tak, že Harry nemá v korunovačnom ceremoniále žiadnu oficiálnu rolu," citovali jedného. Ak sa ho bude chcieť zúčastniť, tak iba ako divák, čo mu zaiste nikto nezakáže, ale takú potupu by iste Sussexovci zažiť nechceli. Na kráľa má veľký vplyv aj názor jeh najstaršieho syna, princa Williama (40), ktorého údajne Harryho kniha veľmi rozčúlila. A má aj prečo, keďže ho mladší brat obvinil dokonca aj z násilia a nešetril ani jeho manželku Kate. "Je naozaj veľmi nahnevaný, navonok sa tvári akoby nič a sústreďuje sa na svoju manželku a deti, ale vo vnútri to v ňom vrie," priblížil zdroj z paláca Williamov postoj k bratovým výlevom. 

Princ Harry opísal v šou 60 minutes, ako prišlo medzi ním a William k fyzickej potýčke: 

Samotný princ Harry sa vyjadril, že zatiaľ zvažuje svoju účasť na otcovej korunovácie. Drží sa však stále toho, že on je ten ukrivdený a čaká aj s Meghan od kráľovskej rodiny ospravedlnenie. Volí vyčkávaciu taktiku a nejde preto do defenzívy. "Do tej doby sa toho môže stať ešte veľa," mieni a priam drzo dodal: "Dúfam, že budú ochotní si spolu sadnúť a porozprávať sa o tom."  Kráľ Karol III. sa medzitým údajne rozhodol strategicky porušiť tradíciu. Namiesto šiestich vojvodov, ktorí by mali počas ceremoniálu pred ním pokľaknúť a vzdať mu hold, vrátane Harryho, dotknúť sa jeho koruny a pobozkať ho na pravé líce, túto úlohu na seba prevezme iba princ William.    

Princ William na interview a knihy svojho brata Harryho nijak nereaguje, venuje sa najmä svojej rodine a kráľovským povinnostiam: 

Súvisiace články

Najčítanejšie