Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Boj sa začal! Patrasová otvorene, ako doma fungujú so Slováčkom, to nemôže vydržať!
Zdielať na

Boj sa začal! Patrasová otvorene, ako doma fungujú so Slováčkom, to nemôže vydržať!

Archívna reportáž

Felix Dádu 7 rokov ponižoval verejne známym mileneckým vzťahom

Dusno medzi Dagmar Patrasovou (66) a jej manželom Felixom Slováčkom (79) pokračuje naďalej. Ani nečudo po tom, ako o nej pred Vianocami verejne prehlásil, že je nevyhnutné ju zbaviť svojprávnosti, inak vraj zomrie. To už bolo podľa vyjadrenia Patrasovej na ňu priveľa a vážne uvažuje o rozvode. Rodinné problémy by sa iste mali radšej riešiť bez pozornosti médií, ale na to Felix akosi nedbá. Sedem rokov podvádzal svoju manželku s o štyridsať rokov mladšou milenkou a verejnosti pritom rád podsúval rôzne podrobnosti zo súkromia. Nedbal na to, ako tým Dádu ponižuje a nerobilo to vôbec dobre ani ich dvom deťom.

​Aj keď tento medializovaný pár zo šoubiznisu žije po divokom rozchode Felixa s milenkou už vyše roka pod jednou strechou, idylka to rozhodne nie je. Dagmar vraj fungovala naplno, vrátane vykonávania domácich prác. O Felixa sa starala, hoci by sa ani toľko nemusela snažiť, varila mu, prala, upratovala, ale s tým už skončila. Po jeho vyjadrení, že "je najvyšší čas ju liečiť, nehovorí, len pozerá, mám strach, že ak sa jej rýchlo nepomôžeme, zomrie" a najmä potom, čo by ju chcel pre jej alkoholizmus zbaveniť svojprávnosti, Dáde praskli nervy. Nemôže ho už vraj ani vystáť, žiadne Vianoce s ním doma neriešila a do nového roku sa rozhodla začať viac starať o seba.

Už pred Vianocami herečka priznala, že rezignovala na spoločné sviatky s Felixom. "Nemám najmenšiu chuť tu niečo upratovať a pripravovať. Prečo? Felix ešte ani nekúpil vianočný stromček. Deti sú veľké, jedlo varí Anička," vyjadrila sa pre Sedmičku s nechuťou o svojej situácii. Každý z manželov sa vraj v ich dome striktne drží osve. Pokým Felix je uzavretý vo svojej izbe alebo pracovni, Dagmar sa zdržiava v obývačke, ale keď hrozí, že tam jrj manžel príde, radšej vraj odíde do svojej spálne. Ktovie, ako dlho im to vydrží, takáto napätá situácia sa zrejme dlho udržať nedá.

Pred dvomi mesiacmi bola Dáda v Agátinej šou:

Navyše, nie sú už najmladší, a život v permanentnom strese neprináša nič dobré. Felix mal vlani problémy s mozgovou príhodou a Dagmar naznačuje niečo aj o jeho senilite, zatiaľ čo on ju obviňuje z ťažkého alkoholizmu. To Dádu riadne vytáča. "On zo mňa normálne robí nejakú zúfalú notoričku! Že nemôžem hovoriť a len pozerám? Že som mimo, mám delirium tremens?! Nenechám sa takto urážať, dehonestovať a ponižovať. Toto je pre mňa posledná kvapka. Mám nejakú dôstojnosť a toto je za hranicou všetkého!" nechala sa uniesť a chce sa  s Felixom rozviesť.

Dáda v lepších časoch, keď sa jej narodila Anička:

No ako to býva, z rozvodu obvykle vzíde - zrejme najmä pre pohodlnosť a najmä nepríjemnú predstavu o delení majetku, ktorý za 40 spoločných rokov nazhromaždili. No ktovie, dokedy si Dáda nechá brnkať na nervy. Reči o odobraní svojprávnosti sú nielen urážlivé, ale vážne ohrozujú jej osobnú slobodu ako aj prístup k majetku.  "Zaujímavé, že doma s tým ešte nikdy neprišiel. Chcela by som len zistiť, čo sa za tým je. Chce môj majetok? Ide mu o peniaze, aby si ich mohol vziať?" uvažuje nahlas nad dôvodom Slováčkových výrokov. Isté je, že by azda bolo pre oboch najlepšie, keby žili svoje životy oddelene.

Najčítanejšie