Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Princeznička Charlotte sa na vianočnej omši neudržala a je z toho najväčší hit!
Zdielať na

Princeznička Charlotte sa na vianočnej omši neudržala a je z toho najväčší hit!

Archívna reportáž

Británia je hrdá na svoju monarchiu a jej predstaviteľov. Obyvatelia mali v úcte najmä kráľovnú Alžbetu II., no rešpektovaný je aj kráľ Karol III., jeho manželka Camilla a najbližší. Veľmi veľkej obľube sa tešia hlavne princ a princezná z Walesu, William a Kate s ich tromi rozkošnými deťmi. Tie sa vedia vždy postarať o nejakú zábavnú momentku aj na oficiálnych podujatiach, čo ľudia prosto milujú.

​Najmladší potomok, princ Louis (4) pobavil ľudí po tradičnej vianočnej omši v Sandringhame, keď z kostola vychádzal s rodičmi. Dostal ružu od niekoho z prizerajúcich sa a hneď ju utekal ako džentlmen dať do ruky sestre Charlotte (7). Princeznička zas pobavila svojím chichotom na omši vo Westminster Abbey. Westminsterský dekan počas bohoslužby Spoločne na Vianoce, ktorú vysielali v televízii, rozprával milý príbeh o tom, ako sa jeho mačka každoročne zamotáva do ozdôb. To si rozhodne získalo pozornosť malej princeznej, ktorá sa nezdržala smiechu. Pozrela sa na svoju mamu Kate a brata Georgea (9), aby sa s nimi podelila o svoj smiech. Ktovie, ako by zareagoval malý Louis, ktorý tam chýbal. Našťastie, išlo o veľmi uvoľnenú udalosť, a tak sa Charlotte nedopustila žiadneho prešľapu.

Reverend Hoyle príhody s mačkou opísal takto: "K Vianociam patria tradície. Väčšina z nás má rada, keď sa veci nemenia. Takže z krabice vyberám známe ozdoby, moja mačka si vždy sadne k nim." Malá princeznička Charlotte si zrejme v hlave predstavila ten zábavný obrázok a nedalo jej, aby sa nad svojou predstavou nezasmiala. To bola pre ňu asi najzrozumiteľnejšia časť prejavu dekana spolu s opisom jeho obľúbeného jedla, ktoré máva vtedy pripravené na stole.

Pozrite si moment nezbedného smiechu malej princeznej:

Diváci Charlotte chválili, aj keď v jednom momente videli, ako nadšene reaguje na čítanie herca Hugha Bonnevilla o medvedíkovi Paddingtonovi, ale aj ako sa rozžiarila, keď na poctu zosnulej kráľovnej Alžbety II. zahral na klavíri Alexis Ffrench, pričom sa premietali jej podobizne od detstva až do jej skonu.

Vianočný stromček v opátstve bol ozdobený malými dekoráciami s medvedíkom Paddingtonom ako pripomienkou na slávny skeč zosnulej kráľovnej z jej platinových osláv. Hostí pri príchode vítali snehové vločky zo snežného stroja. Hostiteľkou tohto podujatia bola Kate, princezná z Walesu. "Tieto Vianoce budú naše prvé bez jej zosnulého Veličenstva kráľovnej Alžbety. Jej Veličenstvu boli Vianoce blízke ako čas, ktorý nás spája," predniesla hosťom v prejave na úvod. Princezná zdieľala rodinnú fotografiu kráľovnej ako dieťaťa, keď pripravovala vianočný program: "Naozaj to vo mne rezonovalo a videla som Jej Veličenstvo, ako počas druhej svetovej vojny pripravuje vianočnú inscenáciu, čo som považovala za naozaj výnimočné." Spomenula si, ako to mala v detstve rada aj ona, a rovnako dnes aj jej malé deti.

Najčítanejšie