Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Atentát na Meghan?! Šokujúce priznanie šéfa protiteroristickej jednotky!
Zdielať na

Atentát na Meghan?! Šokujúce priznanie šéfa protiteroristickej jednotky!

Archívna reportáž

Harry a Meghan sa Británii vyhýbali práve zo strachu o bezpečnosť

Napriek etnickej rozmanitosti obyvateľov Veľkej Británie, nie sú tam ojedinelné ani prípady rasovej neznášanlivosti, hoci situácia je zrejme výrazne odlišná od tej v USA. Veľmi citlivá je v tomto zmysle aj Meghan Markle (41). Dokonca sa údajne stretla s prejavom rasizmu aj priamo v kráľovskej rodine medzi jej najvyššími členmi, ako horekovala vlani v marci v talk show Oprah Winfrey. To mnohých nahnevalo a Meghan sa stala v Británii azda najnenávidenejšou osobou.

​Briti sú na históriu svojej krajiny, aj v kontexte Commonwealthu, nad ktorou podľa známeho vyjadrenia "nikdy nezapadá slnko", právom hrdí. Akosi pritom občas radi pozabúdajú, že to všetko dosiahli najmä vďaka dobývaniu a kolonizácii, čo nebol práve priateľský proces. Meghan Markle, ktorá sa do britskej kráľovskej rodiny medzi jej najvyšších členov dostala vydajom za princa Harryho, je dcérou afroameričanky a belocha. Pre kráľovskú rodinu to bola v tomto zmysle premiéra.

Mnohým sa to nepozdávalo, no väčšinu si Meghan pohnevala svojím správaním a vyjadreniami. Až tak, že viac či menej anonymné výhražky začali byť pomaly dennou záležitosťou. "No, nechutné a veľmi reálne," povedal Neil Basu, bývalý šéf protiteroristickej jednotky Metropolitnej polície v Londýne, pričom označil krajne pravicový terorizmus za "rýchlo rastúcu hrozbu" pre celú krajinu.

Šéf ochranky porozprával o nechutných vyhrážkach na adresu Sussexovcov: 

Potvrdil, že takých vyhrážok bolo veľa, aj viacero hrozieb atentátom. "Absolútne, a keby ste videli to, čo bolo napísané, a dostávali ste to... Ten druh rétoriky, ktorý je na internete, pokiaľ neviete, čo viem ja, budete sa cítiť neustále ohrozený," tvrdil. Vojvodkyni zo Sussexu chodili pravidelne tie najhoršie výhražky smrťou. "Určite. Mali sme tímy, ktoré to vyšetrovali. Ľudia boli za tieto hrozby stíhaní," povedal. Aj keď strach o život nemal byť hlavný dôvod odchodu Sussexovcov za "veľkú mláku", iste k tomu prispel. Na druhej strane svojimi provokáciami a výpadmi proti britskej kráľovskej rodine si vyslúžili hnev aj tých, ktorí sa k rasizmu nehlásia. Jednoducho ich to uráža.

Megha a Harry vraj túžili po súkromí a obyčajnom živote a preto odišli z Británie do USA. Avšak v Califronia nie je práve anonymné mesto a ich nový dokument hovorí o presnom opaku ako o túžbe po súkromí: 

Súvisiace články

Najčítanejšie