Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Napätie medzi Williamom a Kate! Je za tým strach o dieťa!
Zdielať na

Napätie medzi Williamom a Kate! Je za tým strach o dieťa!

Archívna reportáž

V britskej kráľovskej rodine prišlo od septembra k niekoľkým zmenám. Po tom, ako skonala britská kráľovná Alzbeta II, získali princ William a jeho manželka Kate nové tituly - princ a princezná z Wallesu, vojvodovia z Cornwallu. Spolu s deťmi sa presťahovali z Kensingtonského paláca v Londýne do Berkshire, neďaleko Windsorského zámku. Tam začali deti navštevovať miestnu školu, aby zapadli medzi deti zo susedstva. K ich záujmom vďaka tomu pribudli aj nejaké novinky.


​Rozhodnutie presťahovať sa z Londýna padlo v rodine princa Williama, prvého následníka trónu po prevzatí moci jeho otca, kráľa Karola III., ešte pred tým, ako sa pobrala na druhý svet jeho stará mama, kráľovná Alžbeta II. Chceli jej byť nablízku, aby až tak nepociťovala samotu po tom, ako sa vlani stala vdovou, keď ju navždy opustil princ Philip. Keď teraz skonala aj ona, Kate a William svoje rozhodnutie sa presťahovať už nezmenili. V priestoroch Kensingtonského paláca a jeho okolia boli deti obmedzované vo svojich aktivitách. Nemohli sa ani zahrať v okolitých verejných záhradách s inými deťmi kvôli ich bezpečnosti.

Rodinka s tromi deťmi, Georgeom (8), Charlotte (7) a Louisom (4), preto často navštevovala najmä počas víkendov ich vidiecky dom v Anmer Hall House v Norfolku, neďaleko Sandringhamu. William a Kate ho dostali ako svadobný dar od kráľovnej. Teraz si už naplno užívajú všetko, čo im ponúka okolie domu v grófstve Berkshire. No Kate rozhodne nečakala, čo sa zapáči jej najstaršiemu synovi, píše portál Express

Princ George už sprevádza svojich rodičov aj na rôznych podujatiach, pozrite si ho na finále Wimbledonu:

Na tamojšej škole sa zapáčilo malému princovi Georgeovi bojové umenie a začal ho tam aj trénovať. "Je to niečo, čo princa Georgea zrejme veľmi chytilo za srdce. Páči sa mu myšlienka, že sa v podstate môže postarať sám o seba," mieni kráľovský komentátor Neil Sean. No jeho mamu to vraj "trochu znepokojuje". Bojí sa, aby sa jej syn nezranil, ale aj aby vedel potom krotiť agresvitu. Princ William však túto myšlienku podporuje, to ale vnáša do manželstva napätie, keďže sa nevedia dohodnúť, či túto záľubu Georgeovi ponechajú.

"Jeho kráľovská výsosť, princ z Walesu, si myslí, že to bude dobré pre budovanie jeho charakteru, dobré pre neho, aby mal takú, akoby, nezávislosť," pokračoval v komentári Sean. "Princ George sa jedného dňa stane naším kráľom, áno, je to veľká zodpovednosť už pre deväťročné dieťa," zamýšľa sa ďalej. George a Charlotte sú "sila, s ktorou treba počítať", tvrdí tento zasvätenec. Mladšia Charlotte si našla zas inú záľubu, a to gymnastiku a ako povedala mama Kate, "väčšinu času trávi hore nohami". Rada tiež jazdí na koni. Princezná Catherine ich má pod svojími krídlami, spolu s manželom a vyškolenou guvernantkou ich vedú už o detstva k tomu, aby chápali fungovanie monarchie.​

Malý George, budúci britský kráľ, oslávil v júli už 9 rokov:

Súvisiace články

Najčítanejšie