Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Michal David poriadne prekvapil! Peňazí má dosť, no svoju dcéru od nich odstrihol!
Zdielať na

Michal David poriadne prekvapil! Peňazí má dosť, no svoju dcéru od nich odstrihol!

Archívna reportáž

Vďaka talentu a veľkej dávke šťastia sa "hitmejkrovi" Michalovi Davidovi (62) už roky darí držať sa na výslní českej hudobnej scény. Plynú mu z toho nemalé príjmy, čo jemu a jeho rodine umožňuje život v blahobyte. Mohol svojej dcére dopriať aj veľmi drahé a dlhé štúdium v zahraničí, ale už mu zrejme došla predsa len trpezlivosť. Kláre (33) sa zjavne zapáčilo byť "večnou študentkou", keď jej nestačil jeden magisterský titul a pokračuje v štúdiu, aby získala druhý. Už je na to ale sama.

​Jediná dcéra zámožného českého hudobníka sa rozhodla vybrať celkom inou cestou ako otec. Študovala na elitnej univerzite v Oxforde, kde získala titul magister, predtým bakalára v USA a teraz sa usiluje o druhý magisterský titul v Paríži. Po ukončení štúdia v Oxforde chcela pokračovať na univerzite v Cambridge, ale rodičia boli proti. Chceli, aby sa vrátila domov, kde na ňu čakal syn Sebastian (12), ktorý je takmer od narodenia defacto v opatere starých rodičov. V Paríži tak študuje Klára už diaľkovo a býva spolu so synom u rodičov v Prahe. To sa má zakrátko ale zmeniť.

Klára študovala umenie, v Paríži k tomu teraz pridala kryptoumenie. Zrejme do toho patria aj kryptomeny, keď jej v tomto odbore ponúkli prácu, ktorú prijala. "Snažím sa postaviť na vlastné nohy. Teda ešte študujem, teraz si diaľkovo robím druhého magistra, takže som taký večný študent, ak to mám povedať na rovinu. Ale písala som prácu o kryptoumení a vďaka tomu som dostala prácu vo firme, kde sa venujem výskumu kryptomeny," uviedla Klára v rozhovore pre Expres.cz, ktorý ju oslovil na propagačnej akcii zameranej na investičné karty NFT.

Michal David sa predviedol aj v jojkárskej šou Superkaraoke:

​Klára mala kedysi ambície robiť v galérii, či v aukčných sieňach. Keď žila v Anglicku, mala prísľub získať miesto v prestížnom magazíne, ale brexit jej to prekazil. Vrátila sa domov do Prahy, ale vysnívanú prácu sa jej tam dlho získať nepodarilo. Aby mala nejaké peniaze, prenajala svoj byt a bývala u rodičov. "Je to taká zvláštna situácia, pretože študujem tú druhú školu diaľkovo v Paríži, takže tam raz za čas dochádzam na lekcie a na skúšky," opísala svoju situáciu táto 33-ročná študentka. No v jej živote nastala jedna veľká zmena. 

Michal David s vnukom:

"Naši ma už nechceli sponzorovať, že už som dosť stará na to, aby som len študovala, a tak som na rok prenajala byt, čo mám tu v Prahe. Z toho som si platila cesty do Paríža, nájom, štúdium. Teraz ten prenájom končí a ja sa zas presťahujem od rodičov do vlastného bytu," zverila sa teraz už aj finančne sebestačná dcéra hudobníka, no faktom je, že aj ten byt, ktorý prenajímala a platila tak svoje štúdium, mala vďaka rodičom. Tí spravili pre dcéru viac než dosť, nehovoriac o tom, že sa jej starali o dieťa, ktoré sa jej narodilo, keď mala len 19 rokov. Nečudo, že si v jej zrelom veku už jej slávny a bohatý otec povedal, že ozaj stačilo.

Michal David s manželkou, dcérou Klárou aj s jej synom Sebastianom:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie