Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Meghan - kráľovná narcisov? Neuveriteľných 54-krát "JA, JA, JA" počas 7-minútového prejavu!
Zdielať na

Meghan - kráľovná narcisov? Neuveriteľných 54-krát "JA, JA, JA" počas 7-minútového prejavu!

Archívna reportáž

Pomerne krátko po prvej návšteve Británie od ich odchodu v roku 2020, keď prišli Sussexovci začiatkom júna na oslavu diamantového výročia panovania Alžbety II., sú v krajine opäť. Manželský pár sa tento týždeň zúčastňuje na podujatiach, ktoré sú im blízke. Ich najnovšie verejné angažmá dokonca prirovnávajú ku kráľovskému turné s červenými kobercami za bleskov fotoaparátov. Meghan (41) otvorila summit One Young World v Manchestri a princ Harry (37) vystúpil s prejavom na podujatí Invictus Games - One Year To Go v nemeckom Düsseldorfe. Do Spojeného kráľovstva sa vrátia ešte aj 8. septembra na odovzdávanie cien WellChild Awards, charitatívnej organizácie, ktorej je Harry patrónom.

​Sussexovci priťahujú obrovskú pozornosť verejnosti, iste najmä pre ich napäté vzťahy s britskou kráľovskou rodinou. Medzi princom Harrym, jeho starším bratom princom Williamom a jeho otcom princom Charlesom, následníkom trónu, nepanuje žiadna srdečnosť. Ako informovali britské noviny, neplánuje sa ani stretnutie bratov počas Harryho krátkej návštevy a ani nečudo. Spolu s Meghan neustále kritizujú kráľovskú rodinu, nezískali si tým ale náklonnosť ani mnohých Britov a miestnych médií. Po vystúpení Meghan s prejavom na summite v Manchestri sa do nej riadne obuli. 

Prejav o rodovej rovnosti mala Meghan iba týždeň po zverejnení rozhovoru s ňou pre časopis The Cut, v ktorom sa opäť vyjadrila kriticky ako sa k nej a Harrymu správala kráľovská rodina, no šokovala aj prirovnaním vlastnej svadby k prepusteniu Nelsona Mandelu z väzenia po 27 rokoch. Na summite pre mladých lídrov ale opäť išla svoje a mladým odkázala, že napomáhajú "pozitívnej a potrebnej" zmene vo svete. "Je veľmi príjemné byť späť v Spojenom kráľovstve," zaliečala sa hneď spočiatku prejavu, hoci je jej to veľmi ťažko uveriť. "Ste budúcnosťou, ale ja by som k tomu chcela dodať, že ste aj prítomnosťou," pokračovala v prejave, ktorý sa napokon ale zvrtol na neustále poukazovanie na seba. 

Denník Daily Mail zrátal koľkokrát počas 7. minút trvajúceho prejavu rozprávala sama o sebe: 

"Som nadšená, že tentoraz sa tu ku mne môže pripojiť aj môj manžel. Vďaka tomu, že sme sa opäť stretli tu, na pôde Spojeného kráľovstva, s ním po mojom boku, sa kruh uzatvára," oduševňovala sa. Meghan ďalej spomínala, ako jej materstvo veľmi zmenilo život, a spomenula aj veľké životné zmeny - zrejme myslela odchod z kráľovskej rodiny. Odborník na reč tela označil potom na Twitteri všetky miesta v prejave vojvodkyne, kde hovorila o sebe a vyšlo to na nevídaný počet,  až päťdesiatštyrikrát za sedem minút.

Nad jej prejavom sa zamyslela aj Ingrid Seward, šéfredaktorka časopisu Majesty. "Neviem si predstaviť, že by dve tisícky ľudí pochopili, čo chcela svojím prejavom povedať. Myslím, že nevedela, o čom hovorí. Bolo to len ja, ja, ja. Všetko si vzťahovala na seba," konštatovala len to, čo si pomysleli mnohí, píše DailyMail. Napriek tomu, že v Európe, tobôž v Británii, sa veľkej popularite neteší, v USA je pre mnohých ich princezná - splnený sen Popolušky. A robí zjavne všetko preto, aby z toho vyťažila čo najviac.

Azda viac ako na prejav Meghan Markle sa mnohé mediá sústredili aj na hriešne drahý outfit, ktorý na túto príležitosť zvolila:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie