Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ostáva už len pár hodín! William a Kate spravia dôležité rozhodnutie!
Zdielať na

Ostáva už len pár hodín! William a Kate spravia dôležité rozhodnutie!

Archívna reportáž

Britská kráľovská rodina sa potýka s výzvami, ako bude pokračovať vo vládnutí po kráľovnej Alžbete II. (96), a kto ju nahradí. Oficiálne je prvý následník trónu princ Charles, ale mnohí by radšej videli na tróne princa Williama, jeho najstaršieho syna. Voči Charlesovi sa objavuje čoraz viac útokov kvôli údajnej korupcii. Milióny mal údajne dostať aj od rodiny bin Ládina, či vládcu Kataru. Začiatkom roka začala Metropolitná polícia s vyšetrovaním Charlesovej charitatívnej organizácie, ktorá údajne za finančnú odmenu poskytuje vyznamenania a pomoc pri získaní občianstva, ako to malo byť aj v prípade saudskoarabského podnikateľa, ktorý dostal od princa Charlesa Rad britského impéria počas súkromnej ceremónie.

​Budúcnosť monarchie je do istej miery ohrozená aj z iných príčin. Škandály princa Andrewa, obvinenia Meghan a princa Harry padajúce na hlavy najvyšších členov monarchie, to všetko spolu s nevôľou istej časti obyvateľstva Commonwealthu zachovávať a živiť monarchiu, vyvoláva otázky o jej budúcnosti. Všetko toto berie do úvahy aj sympatický pár vojvodov z Cambridge, a preto hľadá spôsoby ako napraviť reputáciu kráľovského dvora a získať sympatie a podporu ľudu. Tým najmodernejším a zároveň jednoduchým a účinným spôsobom sa javí komunikácia na sociálnych sieťach. 

Princ William a Kate Middleton sa rozhodli preto hľadať "digitálneho lídra", ktorý by s nimi spolupracoval v Kensingtonskom paláci a podporil ich online prezentáciu. Vo výzve na ich stránke sa píše, že hľadajú niekoho, "kto je kreatívny a má schopnosť vždy taktne a diskrétne zaobchádzať s citlivými informáciami". Vysvetľuje sa tam ďalej, že "ide o vzrušujúcu príležitosť pripojiť sa ku komunikačnému multidisciplinárnemu tímu, ktorý bude formovať a definovať digitálnu stratégiu domácnosti a komunikáciu práce vojvodov z Cambridge." 

Takto vtipne privítali Kate a William sledovateľov na ich oficiálnom YouTube kanály v roku 2021:

Táto práca podrobnejšie zahŕňa: "Vedenie celkovej stratégie a správy oficiálnych kanálov sociálnych médií vojvodu a vojvodkyne; riadenie presvedčivého, kreatívneho a strategického obsahu sociálnych médií s cieľom komunikovať prácu ich kráľovských výsostí širokej škále publika." Uzávierka prihlášok uchádzačov o túto pozíciu je už dnes o 23:59 miestneho času. Kto sa na to cíti, ešte stíha podať prihlášku, ktorú nájde TU.

Vojvoda a Vojdvodkyňa z Cambridge sú spolu s kráľovnou Alžbetou II. vlajkovou loďou rodiny, ktorá sa v posledných rokoch potýka s početnými škandálmi: 

Expert na popkultúru Nick Ede vyzval kráľovský pár, aby bol "veľmi opatrný", pretože existuje niekoľko vecí, ktoré budú "mimo ich dosahu" - vrátane politiky, osobných názorov a sponzorovaných príspevkov. "Myslím si, že veci ako politika a akékoľvek súkromné názory budú zakázané. Myslím, že na všetko, čo sa považuje za podporu, musia ísť veľmi opatrne. Ak ide o niečo ako olympijské hry alebo veci, ktoré boli sponzorované, nemôžu byť vnímaní ako ich propagátori." Ede odal, že sociálne médiá sú "silným strategickým spôsobom komunikácie", ktorý sa bude čoraz viac hodiť, keď sa pár "priblíži k tomu, aby sa stal kráľom a kráľovnou". Môžu pomôcť Williamovi a Kate "zostať dôležitými", najmä keď sa kladie čoraz viac otázok o budúcnosti monarchie.

Súvisiace články

Najčítanejšie