Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tajný plán kráľovnej! Harry a Meghan dostali jedinečnú príležitosť!
Zdielať na

Tajný plán kráľovnej! Harry a Meghan dostali jedinečnú príležitosť!

Archívna reportáž

Počas osláv diamantového výročia panovania britskej kráľovnej Alžbety II. začiatkom júna, kam z USA na pozvanie prileteli aj vojvodovia zo Sussexu s ich dvomi deťmi, sa museli držať v úzadí, aby na seba nestrhávali pozornosť. Neušlo sa im ani miesto na balkóne Buckinghamského paláca, odkiaľ kývala davu oslavujúcich samotná panovníčka obklopená najbližšími. Na druhý deň dostali na ďakovnej bohoslužbe v londýnskej katedrále sv. Pavla tiež iba bočné miesta. Jednoducho im dali pocítiť, že už nepatria po ich úteku z Británie a kráľovského dvora k vyvoleným najvyšším členom kráľovskej rodiny.

​Neprišlo ani k ch oficiálnemu stretnutiu s kráľovnou, aj keď slabých pätnásť minút si na nich kvôli zoznámeniu sa s pravnučkou Lilibet našla. Na oslavu jej prvých narodenín do Frogmore Cottage sa ale nedostavila, rovnako ani princ Charles a princ William s rodinou. Odôvodnili to ich povinnosťami súvisiacimi s organizáciou osláv a reprezentáciou. No zdá sa, že onedlho budú mať všetci na stretnutie oveľa viac času. Ako informoval zdroj z paláca, kráľovná "pozvala toto leto Harryho, Meghan a ich deti Archieho a Lilibet na Balmoral, aby im podala olivovú ratolesť," ale ostatní členovia kráľovskej rodiny by vraj nemali byť vtedy nablízku. Išlo by teda o prekvapivo exkluzívny čas strávený s panovníčkou.

Kráľovná pricestovala do svojho obľúbeného panstva domova v Škótsku už vo štvrtok a údajne plánuje zostať tak, ako to mala vo zvyku, celých desať týždňov. Postupne príde panovníčku navštíviť celá rodina, no podľa všetkého Sussexovci dostali pozvánku na termín, keď tam starší členovia rodiny nebudú. Zdroj z Balmoralu pre The Sun povedal: "Zamestnancom bolo povedané, aby očakávali postupne kompletný zoznam kráľovskej rodiny vrátane Harryho, Meghan a ich detí Archieho a Lilibet. Pripravujú sa preto aj na Sussexovcov." Ak prijmú pozvanie, znamenalo by, že deti vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu,  Archie (3) a Lilibet (1) by mohli stráviť čas so svojou mocnou prababičkou a pre Sussexovcov to bude zrejme neopakovateľná príležitosť zlepšiť si vzťahy s hlavou monarchie.

Platinové oslavy kráľovnej Alžbety II. boli skutočne veľkolepé, Meghan s Harrym na nich však nedostali priestor aby mohli zažiariť: 

Iný zdroj z paláca mal zas údajne vypustiť poznámku, že by "bol ohromený, keby sa naozaj objavili," Správa o potenciálnej návšteve Sussexovcov prichádza niekoľko dní po tom, čo Tom Bower, autor novej kráľovskej biografie s názvom Pomsta, Meghan, Harry a vojna medzi Windsorovcami, vyslovil o vojvodkyni zo Sussexu naozaj ohromujúce informácie, za ktorými si ale stojí. Získal ich od zhruba sedemdesiatich svedkov jej správania nielen počas jej pobytu na kráľovskom dvore. Meghan z toho nevyšla vôbec dobre. Autor sa zameral aj na jej minulosť, keď mnohí poukazovali na jej negatívne vlastnost a správanie. Autor sa v nej vyjadril, že vojvodkyňa "si myslela, že kráľovská rodina bude ako Hollywood". Zrejme sa potom, keď zistila, že to tak nie je, spolu s Harrym sa jednoducho odsťahovali do skutočného Hollywoodu.

Kráľovná Alžbeta II. má bližší vzťah k vojvodkyni Kate, tá si môže, na rozdiel od Meghan, užívať aj krásne a vzácne šperky z kráľovskej klenotnice: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie