Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kráľovná oznámila zákaz pre Harryho a Meghan, o 18 minút neskôr sa vyjadrili, že na jej oslavu PRÍDU!
Zdielať na

Kráľovná oznámila zákaz pre Harryho a Meghan, o 18 minút neskôr sa vyjadrili, že na jej oslavu PRÍDU!

Archívna reportáž

Koniec špekuláciám! Harry a Meghan sa až doposiaľ zdráhali zverejniť svoje rozhodnutie, či sa zúčastnia veľkých osláv platinového výročia kráľovnej Alžbety II. (96) na tróne. V piatok ale zverejnila napokon svoje stanovisko samotná panovníčka, vzápätí sa už ozvali aj Sussexovci.

​Princ Harry a Meghan Markle prezradili, že sa zúčastnia na oslavách Platinového jubilea len niekoľko minút po tom, ako ich kráľovná odmietla, píše portál The Sun. Manželia potvrdili, že na štvordňovú kráľovskú slávnosť v júni prídu aj spolu s deťmi Archiem a Lilibet. Stalo sa to len 18 minút po tom, ako vyšlo najavo, že kráľovná Harrymu a Meghan zakázala vstup na balkón Buckinghamského paláca, kde majú obvykle čestné miesto všetci najvýznamnejší členovia kráľovskej rodiny.

Návšteva bude prvou návštevou, na ktorú Harry a Meghan privezú do Spojeného kráľovstva aj svoje deti, od odchodu Sussexovcov do USA v roku 2020. Vo vyhlásení sa uvádza: "Princ Harry a Meghan, vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, sú nadšení a poctení, že sa môžu spolu so svojimi deťmi zúčastniť na oslavách platinového jubilea kráľovnej v júni tohto roku". Kráľovná sa tak po prvýkrát stretne s 10-mesačnou Lilibet, ktorá v júni oslávi svoje prvé narodeniny. Od Megxitu nevidela ani Archieho, ktorý práve v piatok dovŕšil tri roky.

Kráľovná sa na verejnosti ukazuje ostatné mesiace len minimálne:

​Rodina sa ale nepridá k Jej Veličenstvu na tradičnej prehliadke Trooping the Colour z balkóna Buckinghamského paláca. Davom priaznivcov budú mávať len členovia kráľovskej rodiny v službách monarchie, čo znamená, že okrem Sussexovcov je mimo aj princ Andrew. Existovali obavy, že by si mohli "ukradnúť pozornosť alebo zatieniť" samotnú podstatu osláv panovania kráľovnej, ktoré sa konajú od 2. do 5. júna.

​Nie je teda známe, na ktorej časti osláv sa teda Harry a Meghan zúčastnia. Ešte minulý mesiac pritom princ tvrdil, že nevedia, či prídu, lebo majú obavy o svoju bezpečnosť. Harry sa od Megxitu v roku 2020 vrátil do Spojeného kráľovstva len trikrát. Vojvoda prišiel domov v júli minulého roka, aby odhalil sochu princeznej Diany - približne mesiac po tom, ako Meghan porodila ich druhé dieťa. Do Spojeného kráľovstva sa vrátil aj v apríli na pohreb jeho starého otca Philipa. A napokon sa vrátil minulý mesiac, aby navštívil kráľovnú spolu s Meghan, čo bola ich medzizastávka cestou na Invictus Games v Holandsku.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie