Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Príšerné priznanie českej hviezdy! Znásilnili ho ako 5-ročného, jeho mama o tom nevedela!
Zdielať na

Príšerné priznanie českej hviezdy! Znásilnili ho ako 5-ročného, jeho mama o tom nevedela!

Zdroj: Instagram/OL

Pôvodom Kubánec Osmany Laffita (57) sa stal v Česku ikonickým módnym návrhárom, ktorý navrhuje modely aj pre mnohé celebrity. Je už dávno známa vec, že je homosexuál a má manžela. Obaja sú cudzinci, a preto sa nemohli zaregistrovať ako partneri v Česku, a tak sa zobrali v Belgicku, kde je to povolené. Bolo to však podľa jeho slov iba kvôli majetku, lebo na lásku nie sú potrebné žiadne papiere, ako povedal. Kedysi si prial mať dieťa, ale jeho manžel mienil, že dieťa patrí k žene a mužovi a on to rešpektoval. Jeho vybudované impérium, ako ho nazýva, tak podedia po ich skone jeho dve krstniatka.

Osmanyho život bol veľmi zaujímavý a vôbec nie jednoduchý. Narodil sa a ranú mladosť až po vysokú školu prežil na Kube, kde homosexualita bola trestná. Mama naliehala, aby odišiel do vtedajšieho Československa, kde kedysi pôsobila v diplomatických službách, píše portál Ahaonline. Život sa mu začal odvíjať potom celkom inak, rozhodne však nie jednoduchšie. O všetkom sa rozhodol vyrozprávať vo svojej autobiografickej knihe Vyzlečený. Najprekvapujúcejším momentom v nej je priznanie, že ešte ako dieťa na Kube zažil veľmi traumatickú vec, o ktorej donedávna nevedel ani jeho manžel. "Spisovateľka Radka, ktorá so mnou písala knihu, bola ako psychologička, ona to zo mňa dostala. Bol som v piatich rokoch znásilnený. Bolo pre mňa ťažké to prekonať. Bál som sa ísť aj do školy, všade som videl nebezpečenstvo," opísal Osmany svoju šokujúcu skúsenosť, ktorú sa snažil utajiť. Neprezradil ale, kto ohavný zločin spáchal.

​Nevie o tom ani jeho matka. "Som rád, že je kniha v češtine, dúfam, že ju moja mama nikdy neprečíta, ona o tom nevie," priznal sa a ako z toho vyplýva, ani nechce, aby sa to niekedy dozvedela. Keď bol ešte tínedžerom a dozvedela sa o jeho orientácii, zobrala ho k psychológovi, lebo si myslela, že je to choroba. Ten jej vysvetlil, že je to kvôli hormónom, taký sa narodil a vždy bude. "Keď sme vtedy vyšli z nemocnice, šli sme si s matkou sadnúť do parku na lavičku. Tam mi povedala, že to, čo robím v posteli, je iba moja vec. Ale pre verejnosť som chlap a tak sa mám aj správať. Pokiaľ teda chcem, aby ma ľudia rešpektovali. Od tej chvíle som zachovával diskrétnosť a mal som partnerku," prezradil Laffita svojho času v relácii Povídej pre CNN Prima News. 

Osmany sa okrem módy oddáva aj humoru vo vlastnej stand up šou Kafe u Osmanyho: 

Napriek tomu, že chodením s dievčaťom chcel svoju orientáciu maskovať, v škole si to všimli a zažíval mnohé trpké chvíle. So svojou vtedajšou priateľkou sa rozišiel až počas štúdia na univerzite. "Už som neskrýval svoju orientáciu a nechcel som ju naďalej klamať a uvádzať do rozpakov. Nechcela sa so mnou rozísť. Neprekážalo jej, že som homosexuál," spomínal návrhár. Po príchode do Československa v roku 1987 nemal priateľov a ľudia ho veľmi neprijímali. Rozmýšľal dokonca o samovražde, ale zachránila ho myšlienka na mamu. "To, čo mám dnes, som si musel tvrdo vybojovať. Nikto vám nič nedá zadarmo. Som vďačný za všetko, čo som počas svojho života získal. Ale je za tým veľa práce a škaredá história," hovorí Lafita a dodáva, že aj keď je dnes veľa ľudí tolerantných, nie je to stopercentné.

Osmany sa rozhodl vydať veľmi intímnu knihu o svojom živote: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Osmany Laffita (@osmany_laffita)

Súvisiace články

Najčítanejšie