Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kráľovná oslávila 96. narodeniny! Nový portrét a dojímavé priania od Williama a Kate, aj Charlesa!
Zdielať na

Kráľovná oslávila 96. narodeniny! Nový portrét a dojímavé priania od Williama a Kate, aj Charlesa!

Kráľovná Alžbeta II. oslavuje vo štvrtok svoje 96. narodeniny a zdá sa byť vo výbornej forme, primerane veku, samozrejme. Pri tejto príležitosti zverejnil Windsor novú fotografiu najdlhšie vládnucej panovníčky v zelenom kabáte, ako stojí medzi svojimi dvoma milovanými poníkmi Fell, Bybeck Nightingale a Bybeck Katie. Na profile kráľovskej rodiny na Twitteri zdieľali, že krajinársky fotograf Henry Dallal urobil kráľovský portrét v marci v areáli Windsorského zámku.

​Kráľovná sa v súčasnosti zdržiava na svojom panstve Sandringham, kam odišla v stredu. Rozhodla sa tak po tom, ako vynechala sériu podujatí vrátane veľkonočnej bohoslužby a kráľovskej omše na Zelený štvrtok, ktoré sa tento mesiac konali v Kaplnke svätého Juraja. Svoje verejné vystúpenia obmedzila pre nedávne zdravotné komplikácie, ako napríklad pozitívny test na COVID-19 vo februári, poškodenie chrbtice v novembri 2021 a noc strávenú v nemocnici v októbri 2021.

Toto je najnovšia fotografia kráľovnej:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Princ Harry sa však v stredu v relácii Today podelil o informáciu, že jeho babička sa zdala byť "vo výbornej forme", keď minulý týždeň spolu s manželkou Meghan Markle navštívili kráľovnú a princa Charlesa na Windsorskom zámku. Princ William a jeho manželka Kate Middletonová medzitým vo štvrtok na Instagrame vzdali hold kráľovnej, ktorý zahŕňal jej fotku so siedmimi pravnúčatami, ako aj s jej manželom, princom Philipom, ktorý zomrel v apríli 2021 vo veku 99 rokov.

"Prajeme dnes Jej Veličenstvu kráľovnej šťastné 96. narodeniny! Je inšpirácia pre mnohých ľudí v Spojenom kráľovstve, Spoločenstve národov a na celom svete, je obzvlášť výnimočné oslavovať v tomto roku aj platinové výročie," napísala rodina druhého následníka trónu. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

73-ročný Charles a jeho manželka Camilla Parker Bowlesová zasa na svojom profile zverejnili: "Želáme Jej Veličenstvu kráľovnej obzvlášť výnimočné 96. narodeniny, keďže oslavujeme jej platinové jubileum". Pridala sa aj stránka kráľovskej rodiny na Instagrame, ktorá zdieľala fotografiu kráľovnej, keď mala 2 roky. "Vtedajšia princezná Alžbeta bola najstaršou dcérou vojvodu a vojvodkyne z Yorku a nikdy sa neočakávalo, že sa stane kráľovnou. Jej život sa zmenil v roku 1936, keď jej strýko, kráľ Eduard VIII. abdikoval, jej otec sa stal kráľom Jurajom VI. a mladá princezná sa stala následníčkou. Po smutnej smrti svojho otca v roku 1952 sa princezná Alžbeta stala kráľovnou Alžbetou II. vo veku iba 25 rokov a tento rok oslavuje 70 rokov na tróne - prvýkrát v britskej histórii," priblížili stručnú históriu tejto charizmatickej panovníčky. Ako by povedali v Británii - Long Live The Queen!

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie