Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sú paranoidní, alebo sú obavy na mieste? TOHTO bodyguarda si najali Meghan a Harry!
Zdielať na

Sú paranoidní, alebo sú obavy na mieste? TOHTO bodyguarda si najali Meghan a Harry!

Archívna reportáž

Pre Meghan Markle (40) dopadla jej prvá návšteva Európy po ostentatívnom odchode spolu s princom Harrym (37) z britského kráľovského dvora, aj z Británie, veľmi dobre. Tesne pred príchodom do holandského Haagu na Invictus Games sa stihla na Zelený štvrtok spolu s manželom stretnúť aj s kráľovnou Alžbetou a princom Charlesom, čo sa dalo chápať ako akt odpustenia. A potom už víťazoslávne nakráčala pred publikum štadiónu v Haagu na Invictus Games, pred kamerami televízií celého sveta, pričom hádzala úsmevmi na všetky strany, aby spolu s manželom prešli na tribúnu, kde hry uviedli. 

​Invictus Games, teda Hry neporazených, sú srdcovou záležitosťou princa Harryho. Stál pri ich založení v roku 2014, keď sa konali v Londýne a potom ešte trikrát v rôznych častiach sveta. Po dvojročnej prestávke kvôli pandémii je to teda už po piatykrát. Hier, ktoré zahŕňajú dvanásť rôznych športov sa zúčastnili doteraz stovky veteránov z 18 štátov sveta. "Stelesňujú bojového ducha ranených, zranených a chorých príslušníkov ozbrojených síl a to, čo títo húževnatí muži a ženy dokážu dosiahnuť po zranení," uvádza sa na webovej stránke hier.

Tam, ako aj všade, kde sa tento celebritný pár počas návštevy Európy nachádzal, ho sprevádzali pozorné oči bodygardov, píše portál The Sun. Jeden z nich pozorne sledoval Meghan, keď sa Harry v sobotu zúčastnil na súťaži Land Rover Challenge. Potom sa k nej pripojil, keď ju vozili po areáli v elektrickej golfovej bugine. Pomáhal strážiť aj stan britského veľvyslanectva, kde sa táto dvojnásobná mamička zúčastnila na hodine čítania s deťmi účastníkov Invictus Games. A nebol to nikto iný, ako bývalý ochrankár prezidentov USA, vo fachu známe meno - Christopher Sanchez. Tento bývalý agent tajnej služby strávil ochranou prezidentov celkovo päť rokov, z toho polovicu času pre Georgea W. Busha, potom rovnaké obdobie pre Baracka Obamu.

Princ Harry nevie predýchať, že mu v Británii odobrali kráľovskú ochranku:

​V oblasti národnej bezpečnosti a ochrany bohatých a slávnych strávil 21 rokov a v súčasnosti je vedúcim pracovníkom dvoch významných amerických firiem. Je riaditeľom spoločnosti Professional Protection & Investigations v Texase, ktorá tvrdí, že jej služby osobnej ochrany sú "nad štandardmi odvetvia". Môže sa pochváliť odbornými znalosťami v oblasti "vyjednávania o rukojemníkoch, kriminálneho a forenzného vyšetrovania, krízového manažmentu, predbežnej ochrany pred hrozbami". Fotku ostrieľaného ochrankára za chrbtom Meghan si môžete pozrieť TU. 

​Sanchez je tiež viceprezidentom spoločnosti Torchstone, ktorá sa zaoberá riadením rizík a ktorá poskytla odborné poradenstvo pri desiatich zápasoch NFL Super Bowls a posledných štyroch prezidentských voľbách. Je len otázne, či je Meghan tak dôležitá osoba a zároveň je Európa, konkrétne Holandsko a Veľká Británia, tak nebezpečné miesto, že ju musel chrániť tento elitný bodyguard. Možno je to zo strany Sussexovcov tak trochu provokácia britskej štátnej polície, ktorej služby počas pobytu v Británii im boli odmietnuté a Harry preto robí priam nepatričné scény, vrátane súdu. Alebo jednoducho pochopili, že na starom kontinente po ich eskapádach už skutočne nie sú veľmi obľúbení.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie