Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Harry a Meghan sa tajne stretli s kráľovnou aj princom Charlesom! Ich správanie svedkov poriadne prekvapilo!
Zdielať na

Harry a Meghan sa tajne stretli s kráľovnou aj princom Charlesom! Ich správanie svedkov poriadne prekvapilo!

Archívna reportáž

Naozaj veľké prekvapenie vyvolala správa, že vojvodovia zo Sussexu prileteli spoločne po prvýkrát od ich odchodu z kráľovského paláca v utajení do Británie a podľa všetkého navštívili aj kráľovnú Alžbetu vo Windsorskom zámku. Nikto nič také pred ich návštevou Holandska, kde sa zúčastnia na podujatí Invictus Game, neočakával. Nie je známe, či manželia so sebou vzali aj svojho dvojročného syna Archieho a 11-mesačnú dcéru Lilibet, ktorú kráľovná naživo nikdy nevidela.

​Pár sa údajne stretol počas ich krátkej návštevy Británie vo Windsorskom zámku aj s princom Charlesom. Stalo sa tak necelé tri týždne po tom, čo sa Harry rozhodol nezúčastniť sa na zádušnej omši za svojho starého otca Philipa vo Westminster Abbey. Harry tvrdil, že sa v Británii bojí o bezpečnosť svojej rodiny a dokonca žaluje britskú vládu za to, že mu odobrala nárok na ozbrojených osobných strážcov. Sľúbil však, že svoju starú mamu uvidí "čo najskôr" a ako vidieť, svoj sľub aj dodržal. Stalo sa tak práve na Zelený štvrtok. "Myslím si, že Harry si uvedomil, že to vyzeralo veľmi zle, keď neprišiel na smútočný obrad princa Philipa, a možno sa mu rozležalo, ako zle to vyzeralo," vyjadril sa odborník na kráľovskú rodinu Phil Dampier, pre The Sun.

Ingrid Seward, šéfredaktorka časopisu Majesty Magazine uviedla, že táto návšteva by mala byť vítaná zo všetkých strán: "Je to skvelá príležitosť vyčistiť vzduch a ponúknuť olivovú ratolesť". Po tom všetkom, čo Sussexovci narozprávali v talk show Oprah o pomeroch v kráľovskej rodine, narastalo medzi nimi veľké napätie a pre Harryho a Meghan muselo byť veľmi náročné prísť do Windsoru. Ale iste to pomôže ich imidžu na podujatí Invictus Game v Holandsku, kde princ Harry bude mať prejav pri ich zahájení a údajne sa má pridať aj Meghan. Všetko to bude nakrúcať spoločnosť Netflix, s ktorou majú od predvlaňajška zmluvu sa obrovské peniaze.

Takto vyzeral Zelený štvrtk vo Windsore v roku 2018: 

Vo štvrtok sa konal vo Windsore v areáli kráľovského sídla tradičný obrad na Zelený štvrtok. Sussexovcov si všimli aj návštevníci tohto obradu. Poriadne ich pritom prekvapilo, že sa nijako neskrývali, naopak, rozdávali úsmevy na všetky strahny, akoby sa nič nestalo. Jeden zo svedkov povedal: "Nemohol som tomu uveriť, keď som videl, kto to je." Pár sa na nich usmieval a pritom zamával. "Bol to celkom pekný pohľad. Vedeli sme, že na ceremoniáli možno uvidíme Charlesa a vojvodkyňu z Cornwallu, ale nikdy sme neverili, že narazíme na Harryho a Meghan," dodal nadšený svedok. "Zelený štvrtok je pre kráľovnú veľmi výnimočný deň, pretože je o odpustení. Ona nie je z tých, ktorí by držali zášť, a myslím si, že by ich s radosťou privítala s otvorenou náručou," konštatovala Seward. O čom sa ale Harry so starou mamou či s otcom rozprával, sa zrejme len tak von z paláca nedostane. Azda je to ale skutočne začiatok urovnávania vzťahov.

Kráľovská rodina sa stretla na Zelený štvrtok vo Windsorskom zámku, neformálne sa udalosti údajne zúčastnil aj princ Harry s manželkou, avšak objektívom a verejnosti sa vyhýbali:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie