Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vykašľali sa na nich! Meghan a Harry dostali poriadne studenú sprchu od kráľovskej rodiny!
Zdielať na

Vykašľali sa na nich! Meghan a Harry dostali poriadne studenú sprchu od kráľovskej rodiny!

Archívna reportáž

Vojvodovia zo Sussexu prídu o pár dní do Holandska, na prestížnu akciu Invictus Games, ktorej patrónom je princ Harry (36). Tieto medzinárodné športové hry pre vojenských veteránov, ktorí boli zranení, či inak postihnutí v bojoch, sa po prvýkrát konali v roku 2014 v Londýne práve na popud tohto člena britskej kráľovskej rodiny, tiež bývalého vojaka. Odvtedy sa konali na rôznych miestach už štyrikrát, predvlani sa však pre pandémiu covidu museli odložiť až na rok 2022, a to do holandského Haagu. Začínajú 16. apríla a ich ukončenie bude 22. apríla za účasti holandského kráľa Willema-Alexandra a princeznej Margaret.

​K Harrymu a Meghan sa pripojí filmový štáb Netflixu, ktorý bude nakrúcať dokument v rámci ich zmluvy, píše The Sun. Očakáva sa, že v sobotu na otváracom ceremoniáli prednesie Harry prejav a pridá sa k nemu aj Meghan. "Princezná bude prítomná na otváracom ceremoniáli 16. apríla, kráľ na záverečnom ceremoniáli 22. apríla," uviedol hovorca holandskej kráľovskej rodiny. Princ Harry a jeho manželka Meghan sa stále pýšia kráľovskými titulmi, ktorých sa zjavne, napriek ich kritickému, ba až nepriateľskému postoju k britskému kráľovskému rodu, vzdať nechcú. V skutočnosti ale oficiálne kráľovskú rodinu reprezentovať nemôžu. Po ich odchode do Kalifornie im okrem iného odobrali funkciu kráľovských seniorov, ktorá by ich na to oprávňovala. Takto sa k tomu zrejme postavila aj holandská kráľovská rodina. 

Nečaká ich preto červený koberec pri ich príchode, ani kráľovská recepcia a namiesto toho, aby boli hosťami holandskej kráľovskej rodiny, budú ubytovaní v hoteli. Holandská kráľovská rodina tradične hostí zahraničné kráľovské rodiny, ale na Meghan a Harryho sa to nevzťahuje, potvrdil to aj jej hovorca. Predpokladá sa, že holandská polícia môže vojvodom zo Sussexu ale udeliť "VIP status" aj s primeranou ochrankou. Sussexovcom oznámili, že na svojej prvej spoločnej ceste do Európy od Megxitu nemôžu mať svoju súkromnú ozbrojenú ochranku. Počas ich ciest a pobytu v USA si údajne najímajú ozbrojenú ochranku s bodygardami hviezd.

Takto vyzerali športové hry Invictus Games v roku 2018, kztoré sa konali v austrálskom Sydney: 

Pred pár dňami holandské úrady uviedli, že príslušníci súkromnej ochrany Harryho a Meghan nemôžu byť počas ich pobytu v Haagu na Invictus Games ozbrojení. Budú sa teda musieť plne spoľahnúť, že Holandsko zabezpečí ich bezpečnosť. Minulý mesiac pritom neprišiel princ Harry s rodinou na omšu za jeho zosnulého starého otca princa Philipa práve kvôli obavám o ich bezpečnosť. Žaluje britskú vládu po tom, čo im odobrali 24/7 ozbrojenú strážnu službu financovanú daňovými poplatníkmi z Metropolitnej polície. V dokumentoch Najvyššieho súdu uvádza, že sa v Británii "necíti bezpečne" bez ozbrojenej ochranky, a tvrdí, že toto rozhodnutie je "nezákonné a "nespravodlivé". Podľa kráľovských expertov sa ale Meghan vráti do Británie len vtedy, ak tam pôjdu aj kameramani Netflixu. Nikdy si vraj nechce nechať ujsť publicitu, ako si myslí Angela Levin.

Na hry Invictus Game dorazil aj tím z Ukrajiny: 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie