Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Covid udrel v Buckinghamskom paláci! Nakazila sa aj KRÁĽOVNÁ!
Zdielať na

Covid udrel v Buckinghamskom paláci! Nakazila sa aj KRÁĽOVNÁ!

Za ostatné dva týždne postupne prúdili z Británie správy o covid pozitívnych členoch kráľovskej rodiny. Ako prvý sa nakazil princ Charles, ktorý sa pomerne nezodpovedne ešte deň pred pozitívnym testom zúčastnil veľkej spoločenskej akcie a nemal na sebe ani rúško. Následne ochorela jeho manželka Camilla. A teraz sa potvrdilo to, čoho sa všetci obávali.

​Už pred týždňom bolo známe, že tesne pred potvrdením covidu u princa Charlesa sa stretol aj so svojou mamou, kráľovnou Alžbetou II. Buckinghamský palác ale mlčal a s odstupom pár dní sa zdalo, že panovníčke sa podarilo pred chorobou ochrániť. 

Teraz už ale správa z paláca dokazuje, že omikronu sa jednoducho uniknúť zrejme nedá. Britská kráľovná Alžbeta II. bola totiž v nedeľu pozitívne testovaná na ochorenie COVID-19. Buckinghamský palác uviedol, že kráľovná má mierne príznaky podobné nachladeniu.

Len pred dvomi týždňami oslávila kráľovná 70 rokov na tróne:

​Palác dodal, že 95-ročná britská panovníčka bude v priebehu najbližšieho týždňa pokračovať v plnení menej náročných povinností. "Bude naďalej pod lekárskym dohľadom a bude dodržiavať všetky pravidlá," uviedol palác vo vyhlásení. Kráľovná je zaočkovaná tromi dávkami vakcíny proti koronavírusu.

​Snáď prebehne choroba v prípade Alžbety II. rovnako ľahko, ako u jej syn. Charles sa už vrátil k pracovným povinnostiam a covid bol v jeho prípade skutočne len veľmi mierny. V prípade 95-ročnej kráľovnej ale panujú vzhľadom k jej veku predsa len väčšie obavy. Alžbeta II. je najdlhšie vládnucou britskou panovníčkou a 6. februára uplynulo 70 rokov od jej nastúpenia na trón. Všetci veria, že ešte nepovedala ani zďaleka posledné slovo.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie