Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Princ Charles má opäť covid! Deň pred testom bol na veľkej akcii, aj s kráľovnou!
Zdielať na

Princ Charles má opäť covid! Deň pred testom bol na veľkej akcii, aj s kráľovnou!

Archívna reportáž

V britskej kráľovskej rodine nastal poplach. Princ Charles (73) bol pozitívne testovaný na covid a musel ísť do karantény. Problémom je najmä to, že krátko predtým bol účastníkom viacerých stretnutí a bol v kontakte aj so samotnou kráľovnou Alžbetou II. (95). V jej pokročilom veku by nebezpečný vírus mohol vážne ohroziť jej život, čo by bola pre kráľovstvo veľká pohroma aj vzhľadom k tomu, že tento rok oslavuje významné jubileum. Princ Charles preberá v čoraz intenzívnejšej miere povinnosti svojej kráľovskej matky, čím ale v tejto pandemickej dobe veľmi riskoval, že sa nakazí napriek očkovaniu aj prekonaniu covidom. Stalo sa.

​Podľa tzv. Murphyho zákona sa všetko to, čo sa môže stať, zväčša aj stane a to platí, ako sa ukázalo, aj v kráľovskej rodine. "Dnes ráno bol princ z Walesu pozitívne testovaný na covid-19 a teraz je v izolácii. Jeho kráľovská Výsosť je hlboko sklamaná, že sa nemôže zúčastniť na plánovaných podujatiach vo Winchesteri," stálo v najnovšej zverejnenej správe na twitteri princa Charlesa a jeho manželky Camilly.

Toto oznámenie prišlo len niekoľko hodín po tom, čo sa princ Charles a manželka Camilla (74) objavili na podujatí British Asian Trust, ktoré sa konalo v Britskom múzeu. Pri stretnutí s účastníkmi bol princ veľmi srdečný, rozprával sa zblízka s mnohými z hostí, pričom sa nechránil rúškom.

Princ bol medzi prvými známymi osobnosťami, ktoré sa koronavírusom nakazili:

​Svoju účasť na tomto podujatí zrejme neľutuje, aj keď je možné, že práve tá bolo príčinou jeho nakazenia sa, no rovnako on mohol ohroziť prítomných. Princ Charles organizáciu bojujúcu proti chudobe založil v roku 2007 a pravidelne sa na jej charitatívnych podujatiach zúčastňuje. Okrem tohoto podujatia sa ale princ spolu s manželkou zúčastnili v týždni aj viacerých iných podujatí. Osoby, u ktorých sa potvrdí covid, majú o tom informovať tých, s ktorými boli v predchádzajúcich 48 hodinách v úzkom kontakte. Princ z Walesu má teda čo robiť.

Pri rutinnom testovaní Camilla mala negatívny test na koronavírus, ako uviedli zo sídla manželskej dvojice Clarence House. Nejasné správy prišli z Buckinghamského paláca. Neprezradili, či kráľovná Alžbeta mala pozitívny alebo negatívny test, odvolávajúc sa na lekárske tajomstvo, iba zdôraznili, že nevykazuje žiadne príznaky covidu. Upozornili na to v denníku The Mirror. Podľa vyjadrenia Charlesa má jeho ochorenie našťastie iba slabý priebeh, podobne ako v marci 2020, keď ochorel prvýkrát.

Súvisiace články

Najčítanejšie