Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ďalšia rana pre Harryho! O TOTO ho obrala jeho švagriná Kate!
Zdielať na

Ďalšia rana pre Harryho! O TOTO ho obrala jeho švagriná Kate!

Archívna reportáž

Hoci sa zdá, že byť členom kráľovskej rodiny znamená mať sa ako prasa v žite úplne bez práce, nie je to tak. Každý z najvyššie postavených príslušníkov britskej kráľovskej rodiny má množstvo úloh v súvislosti z ich povinnosťami voči korune. Keď sa rozhodol princ Harry pre odchod spolu s manželskou Meghan z Británie do USA, najbližší rodinní príslušníci kráľovnej v súlade s pravidlami monarchie rozhodli, že ho zbavia jeho reprezentatívnych povinností. Harry nedbal, no niektoré si predsa len chcel nechať.

​Nuž ale, po megxite si Harry už nemohol vyberať, a tak prišiel aj o srdcovky. Kráľovská rodina musela vždy zvážiť, kto ho v jednotlivých oblastiach jeho reprezentatívnych úloh nahradia. Je známe, že vojvodkyňa z Cambridge, manželka princa Williama, je zdatná vo viacerých odvetviach športu, a zrejme preto jej ponúkli aj post namiesto Harryho, ako patrónky anglického rugby.

Túto novinku oznámil kráľovský palác tento týždeň. Zo svojej novej úlohy je údajne Kate nadšená. "Dve fantastické organizácie, ktoré sa zaviazali využiť silu, ktorú môže mať šport na zbližovanie komunít a pomoc jednotlivcom k rozkvetu," napísala Kate na sociálnej sieti a zároveň oznámila, že preberá záštitu nad Britskou rugbyovou ligou a Rugbyovou úniou. Po princovi Harrym prevzala Kate hneď dve rugbyové organizácie. A to Football League a Rugby Football Union. Krátko po nástupe do svojej novej funkcie sa dokonca sama zúčastnila jedného z tréningov v londýnskom Twickenhame . Na sociálnu sieť pridala video, kde sa oblečená v teplákoch preháňa po ihrisku a nechala sa nahovoriť na všelijaké kúsky.

Kate a William sa zúčastňujú aj regaty:

​Kate mala zjavne počas tréningu rugbyového tímu dobú náladu. V oficiálnej teplákovej súprave tímu, ktorá jej nesmierne sekla, sa chcela osobne zapojiť do diania na ihrisku naplno. Podarilo sa jej dokonca streliť aj gól, ale brala to s humorom. V jeden moment, keď trafila do bránky, vraj vybuchla od smiechu chápajúc, že pri skutočnom zápase by to zrejme také ľahké nemala. "Rugby bolo pre našu rodinu veľmi dôležité. Plánovali sme si víkendy kvôli zápasom," zverila sa médiami obľúbená mladšia sestra Kate, Pippa, v rozhovore pre Vanity Fair ešte v roku 2014. Je teda jasné, že voľba Kate nebola vôbec mimo, napokon, holduje viacerým športom a nad viacerými drží záštitu. Harry musí na podobné výsady zabudnúť, no bola to jeho voľba.

Kate si to zjavne užila aj na ihrisku, dokonca predviedla pomaly akrobaciu:

Kate je výbornou hráčkou aj v pozemnom hokeji a najmä v pretekoch na športových člnoch. Nebojí sa ale ani pri tenise, krikete, volejbale, či pozemnom hokeji. Zdatná je aj v behu, v morskom ale aj pozemnom jachtingu, ping pongu, jazde na kolieskových korčuliach a ďalších aktivitách. Je vidno, že šport patrí medzi jej lásky, ale pritom sa Kate dokáže bleskovo premeniť zo športovkyne na oslňujúcu krásku oblečenú do exkluzívnych modelov najprestížnejších značiek a svedčí jej to ešte možno lepšie ako športový outfit. Jednoducho mal princ William šťastie a lepšie si azda manželku, budúcu kráľovnú, ani vybrať nemohol.

Súvisiace články

Najčítanejšie