Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Keď ide o peniaze, zásady idú bokom?! Harry terčom kritiky, neprekáža mu antivaxer po boku!
Zdielať na

Keď ide o peniaze, zásady idú bokom?! Harry terčom kritiky, neprekáža mu antivaxer po boku!

Archívna reportáž

Predminulý rok Harry a Meghan s veľku slávou podpísali zmluvu zo streamovacím gigantom Spotify. Balík šialených vyše 22 miliónov eur mali dostať po tom, čo si splnia povinnosť a dodajú do svojho plánovaného podcastu obsah. Akosi si ale za 15 mesiacov nenašli čas na viac, ako jeden jediný, a to už praskli nervy aj šéfom zo Spotify a o lukratívny biznis teraz musia vojvodovia zo Sussexu bojovať. No pribudol ďalší problém.

​Harry a Meghan by mali prísť o lukratívnu zmluvu, nakoľko porušili dohodnutý "biznis". Skutočne sa nejdú pretrhnúť a tak sa rátalo, že je otázkou času, keď Spotify proste zmluvu roztrhá a párik im bude visieť poriadne milióny. No teraz sa situácia mierne otočila - vznikol obrovský tlak na Harryho, aby sám zavelil na ústup od týchto rozprávkových peňazí, píše portál The Sun. Ide totiž o princíp.

Tento streamovací gigant je obvinený z propagácie obsahu zameraného proti vakcinácii. Tridsaťsedemročný Harry by mal na rovnakej platforme vydávať podcasty ako "covid" skeptik Joe Rogan. Pritom len pred štyrmi mesiacmi vojvoda zo Sussexu udrel na spravodajské a sociálne médiá za "šírenie lží" o vakcínach a je obrovským podporovateľom očkovania proti covidu. Tvrdí, že jediný spôsob, ako prekonať Covid-19, je "rozbiť systém dezinformácií".

Harry sa obracia na všetky strany:

​The Joe Rogan Experience je najpočúvanejší podcast na Spotify, no nie je tá najšťastnejšia voľba. Brojí proti opatreniam aj vakcinácii a naznačil, že mladí ľudia vakcínu Covid dokonca vôbec nepotrebujú. Mnohým fanúšikom Sussexovcom toto zvláštne spojenenie, hoci aj len virutálne, okamžite dvihlo tlak. O Harrym sa vyjadril istý fanúšik: "Odmietnuť prerušiť vzťahy so spoločnosťou Spotify po tom, čo odvysielali materiál proti vakcínam, je neuveriteľne pokrytecké". "Keby bol taký zásadový a myslel vážne to, čo povedal, prerušil by väzby, aj keby ho to stálo finančné náklady," myslí si ďalší.

​K týmto náladám iste prispel aj 76-ročný rockový veterán Neil Young, ktorý požadoval, aby spoločnosť Spotify, ktorá má 172 miliónov predplatiteľov, stiahla všetku svoju hudbu práve kvôli väzbám s 54-ročným Roganom. V otvorenom liste, ktorý bol medzičasom vymazaný, obvinil giganta zo "šírenia falošných informácií o vakcínach". Harry sa zrejme v jeho stopách nevydá a vychyteného antivaxera v tichosti znesie.

Súvisiace články

Najčítanejšie