Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Česká hviezda na úplnom dne! Raz ju zachránila láska, ale druhýkrát...
Zdielať na

Česká hviezda na úplnom dne! Raz ju zachránila láska, ale druhýkrát...

Archívne video

Sympatická speváčka Marie Rottrová (80), ktorej piesne pozná už niekoľko generácií, je napriek svojmu veku stále neuveriteľne svieža a krásna žena. Možno k tomu prispel do istej miery aj jej terajší, o sedemnásť rokov mladší tretí manžel, Milan Říha (63).

​Rottrová a Říha boli spolu už nejaké tie roky, kým došlo k ich zásnubám, ale speváčka stále váhala so sobášom. Po dvoch rokoch od zásnub si ale vstúpila do svedomia a v roku 2016 konečne došlo aj k očakávanej svadbe, hoci nejakú dobu utajenej. Teraz je však rada a myslí si, že to bolo správne rozhodnutie, manžel jej priniesol do života mnoho radosti. V živote však zažila aj temné chvíle, ako prezradila v televíznej talk show Honzy Dědka. 

Osudové bolo však pre ňu aj jej druhé manželstvo. V druhej polovici osemdesiatych rokov minulého storočia prežívala Rottrová, známa aj z muzikálu Neberte nám princeznú, veľmi kritické obdobie. Po rozvode so svojím prvým manželom, hudobníkom Vlastimilom Kučajom (†56), bola na všetko odrazu sama, a to ako v kariére, tak aj v osobnom živote, ako matka dvoch synov. Nebolo jednoduché toto všetko skĺbiť ideálne dokopy. "V 80. rokoch som mala plný diár program koncertov, detí a bola som na všetko sama. Cítila som, že niet úniku, pracovala som pod tlakom. Na jednom koncerte som si nemohla spomenúť na jediný text svojich piesní," prezradila pri spomienke na najťažšie chvíle, aké kedy vo svojom živote zažila a pociťovala ich ako pád na dno. Zachránilo ju ale jej druhé manželstvo s českým emigrantom v Nemecku.

Pripomeňte si jeden z najväčších hitov Rottrovej, s textom Jaromíra Nohavicu, pôvodne od kapely Black Sabbath:

"Začala som zabúdať notoricky známe texty, mala som strašnú trému. Bola som z toho hrozne unavená, vyhorená. Mala som dva koncerty denne. Povedala som si, že musím prestať. Zrazu sa to tak zomlelo. Totálny syndróm vyhorenia," priznala Rottrová aj s dodatkom, že skončila v nemocnici so žalúdočnými vredmi. V roku 1987, po pomerne krátkom čase, prijala ponuku na sobáš od emigranta Jiřího Burgesteina. "Prišlo mi hrozne vhod, že som sa vydala a odišla do Nemecka, do úplne anonymného prostredia, a vyčistila si hlavu," zverila sa ostravská "Lady soul". V Nemecku žila v ústraní ako neznáma osoba päť rokov. "Našťastie, rozhlas na mňa nezabudol, stále som bola prítomná v éteri, takže to ani nebol comeback. Len také prerušenie," spomínala speváčka na to, ako bolo jednoduché pokračovať v speváckej kariére po návrate domov.

Marie o sebe v talk šou Honzy Dědka prezradila všeličo:

Aj pred niekoľkými rokmi opäť prerušila svoju kariéru. "Tiež som bola trochu unavená. Opäť toho bolo príliš veľa. Spievala som s tromi kapelami," vysvetlila dôvody, prečo musela dať všetkým zbohom, aj keď nie na dlho. Predsa jej len napokon po čase spievanie chýbalo. Na javisko ju opäť vrátila jej kolegyňa Hana Zagorová (75). "Bola to ona, ktorá ma po dvoch rokoch môjho odpočinku pozvala ako hosťa na svoj vianočný koncert, a tam som videla, ako ma všetci prijali, aké to bolo pekné, ako mi to chýbalo," priznala speváčka, ktorá nestráca svojich fanúšikov napriek odmlkám. Patrí medzi pár hviezd, ktoré si vedia povedať, kedy už stačilo, no fanúšikov nikdy nestratia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie