Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tak predsa! Harry a Meghan neohúrili, prídu o vyše 20 miliónov, zrejme z toho bude aj súd!
Zdielať na

Tak predsa! Harry a Meghan neohúrili, prídu o vyše 20 miliónov, zrejme z toho bude aj súd!

Archívna reportáž

Po tom, čo minulý rok vojvodovia zo Sussexu ohúrili svojimi mnohomiliónovými zmluvami pre Netflix a Spotify, sa v aktivitách pre tieto spoločnosti veľmi neprejavovali. Najmä Spotify im môže zazlievať, že pre nich nakrútili iba jeden podcast , čo je zhruba 35 minút. Za takmer 25 miliónov dolárov, čo mali podľa zmluvy dostať, to bolo naozaj veľmi málo. Je pravda, že Meghan bola tehotná a po pôrode dcérky Lilibet mala veľa práce okolo nej, nehovoriac o jej angažovaní sa v politike, ale to si mali obaja manželia dobre zvážiť, keď sa zaviazali svojimi podpismi na zmluve.

Ak po podpísaní lukratívnych zmlúv s vojvodami zo Sussexu, princom Harrym a Meghan Markle, očakávali spoločnosti Netflix a Spotify ich primeranú aktivitu, nestalo sa tak. To platí predovšetkým o ich spolupráci so Spotify, známej hudobnej streamovej spoločnosti. Vlani v decembri nakrútili vojvodovia so synčekom Archiem prvú epizódu audio podcastu v štúdiu Archewell v ich luxusnom sídle v Montecite. Tam slávnostne pár oznámil, že začínajú oficiálne pracovať pre túto spoločnosť. Odvtedy, ako je známe, ale neposkytli Spotify žiaden ďalší materiál. 

V júni sa páru narodilo druhé dieťa, Lilibet Diana, a naplánovali si päť mesiacov materskej a otcovskej dovolenky. Od Lilibetinho narodenia absolvovali ale niekoľko akcií. Zviditeľňovali sa na trojdňového turné po New Yorku v septembri, pričom navštívili pamätník 11. septembra a One World Trade Center, zúčastnili sa na stretnutí s veľvyslankyňou USA pri OSN Lindou Thomas-Greenfield v budove OSN, stretli sa so starostom mesta a politikmi za demokratickú stranu a tiež vystúpili na koncerte Global Citizen v Central Parku na zvýšenie povedomia o klimatických zmenách a rovnosti v oblasti očkovania, kde všade bol okolo nich štáb s kamerami. V novembri zas boli účastníkmi galavečera Freedom Gala na počesť veteránov pred Pamätným dňom a najnovšie Meghan účinkovala s Ellen DeGeneres v jej dennej talkshow. Ešte v auguste nakrútila aj video k jej štyridsiatke.

Zatiaľ najväčší mediálny poprask spôsobili Meghan a Harry u ich kamarátky Oprah, avizované projekty s veľkými spoločnosťami ako Netflix či Spotify sú zatiaľ v nedohľadne:

​Toto všetko však nesúviselo so záväzkami pre Spotify. O niečo aktívnejší sú vojvodovia v spolupráci s Netflixom. Pre tú podpísali zmluvu v hodnote 180 miliónov dolárov. V súčasnosti je v príprave dokumentárny film s názvom Heart of Invictus, ktorý bude profilovať športovcov a organizátorov pri príprave hier, ktoré založil Harry v roku 2014. Meghan tiež uviedla, že pripravuje animovaný seriál, ktorý má v súčasnosti názov Pearl. Harry počas ich šokujúceho rozhovoru s Oprah Winfrey v marci vyhlásil, že musel podpísať zmluvy, pretože ho kráľovská rodina fakticky "odstrihla" od financií, keď sa s Meghan vlani vzdali pozície seniorov. To ich ale nijako nezbavuje povinnosti naplniť svoje zmluvné záväzky.

Harry a Meghan potešili fanúšikov novými zábermi ich dvoch detí, Archieho a Lilibet:

Ale právnik Ian Penman, ktorý sa špecializuje na zmluvy o streamovaní hudby, pre Express.co.uk vyslovil aj takú domnienku, že už prvý podcast bol zrejme oveľa menej úspešný, ako spoločnosť Spotify a tiež kráľovský pár očakávali. A ak o ne nebol záujem, nebol dôvod vytvárať ďalšie podcasty. "Dá sa to celkom logicky vyvodiť," konštatoval. Spisovateľka Angela Levin, autorka biografie o princovi, zhrnula ich situáciu slovami: "Harry a Meghan chcú robiť príliš veľa vecí súčasne." Najmä Meghan má veľké ambície, čomu podriaďuje všetko. Je možné, že Spotify ich dá pre neplnenie zmluvy na súd, ale je tiež otázkou, či vojvodský pár má stále exkluzívnu spoluprácu so Spotify. Na túto a ďalšie otázky zatiaľ neodpovedali.

Súvisiace články

Najčítanejšie