Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kráľovské Vianoce! TOTO si našli pod stromčekom Kate, William a ich tri deti!
Zdielať na

Kráľovské Vianoce! TOTO si našli pod stromčekom Kate, William a ich tri deti!

Archívna reportáž

V britskej kráľovskej rodine sa počas Vianoc nekonalo spoločné stretnutie najbližších kráľovnej Alžbety II., ako to býva zvykom. To sa odohráva tradične na jej panstve v Sandringhame v Norfolku a má svoj pevný program, ktorý začína vianočnou omšou v neďalekej kaplnke kostola. Aj tieto Vianoce sa zišla časť kráľovninej rodiny na omši, ale vo Windsore, pričom netušili, že ich práve v tej chvíli ohrozuje istý mladík s plánom zavraždiť kráľovnú. Našťastie bol dostatočne vzdialený, keď ho uvidela ochranka a privolaná polícia ho zatkla. Medzi účastníkmi omše nebola rodina vojvodov z Cambridge.

Napriek odoslaným pozvánkam a veľkým plánom, krátko pred Vianocami oznámila kráľovná Alžbeta II, že sa ani tento rok nebude konať vianočne stretnutie s jej najbližšími pri spoločnom obede, po ktorom nasleduje odovzdávanie darčekov pri stromčeku. Uznala argumenty lekárov, že to nie je veľmi bezpečné kvôli omikronu a zároveň tak bude aj príkladom pre jej "poddaných". Stretnutia sa konali potom iba individuálne s princom Charlesom a jeho manželkou, možno neskôr aj s ďalšími jej najbližšími. Rannú vianočnú omšu si ale nedalo ujsť zhruba 20 rodinných príslušníkov. Konala sa napriek tomu, že pred jej začiatkom zistili vniknutie do blízkosti neznámeho mladíka s kušou. Mal v pláne ňou zastreliť kráľovnú, čomu zabránila včas ostražitosť ochranky.

​Zatiaľ čo v zámockom areáli vo Windsore došlo k nepríjemnému incidentu, rodinka vojvodov z Cambridge spokojne tsviatkovala v ich vidieckom sídle Anmer Hall v Norfolku, neďaleko Sandringhamu. Tam trávia voľné dni vrátane sviatočných veľmi často. Zvyčajne sa na prvý vianočný deň zúčastňujú vianočného programu s kráľovnou Alžbetou, začínajúceho omšou v kostole na Sandringhamskom panstve a pokračujúceho spoločným obedom a rozdávaním darčekov. Tento rok, podobne ako aj minulý, sa ale tento program kvôli covidu nekonal.

Vianoce 2021 v réžii vojvodu a vojvodkyne z Cambridge: 

Na Štedrý deň nezabudli vojvodovia z Cambridge ani na iných. "Tohtoročné Vianoce sú iné, ako mnohí z nás plánovali. Či už nemôžete stráviť sviatky s milovanými osobami, pretože ste v karanténe, alebo patríte k úžasnému tímu zdravotníkov a trávite ich v práci, myslíme na vás," uviedli Kate a Harry vo vyhlásení. Všetci v ich päťčlennej rodinke si Vianoce spoločne užili. S kráľovnou Alžbetou sa spojili pomocou videohovoru, aby jej zaželali pekné vianočné sviatky a veľa zdravia, ktoré potrebuje najviac. Podľa DailyMail boli 25. decembra všetci hore ráno už od piatej hodiny. V Británii, rovnako ako v USA, sa totiž rozdávajú darčeky až ráno, podobne, ako u nás Mikuláš. Pochopiteľne, boli deti princa Williama a Kate veľmi zvedavé, aké darčeky im Santa Claus priniesol. Preto vstali ešte za tmy, aby sa mohli rýchlo pustiť do hľadania a rozbaľovania svojich darčekov.

William a Kate myslelai na Vianoce aj na tých, ktorí doma s rodinou byť nemôžu: 

Ak by si niekto myslel, že to budú nejaké honosné a drahé dary, mýlil sa. "Kate a William svoje deti zásadne nerozmaznávajú, ale na Vianoce predsa len nie sú tak prísni," prezradil zdroj z blízkosti vojvodov z Cambridge. Podľa tohto zdroja dostal George kempingové vybavenie vrátane stanu, vysielačiek a bateriek. Louis dostal preliezačku a Charlotte detskú videokameru. Okrem toho si pod stromčekom našli knihy a hry, čo sú bežné darčeky. Kate im iste zahrala aj na klavíri, ako sa ukázalo počas jej vystúpenia v špeciálnom programe Together At Christmas, je naozaj výbornou klavíristkou.

Súvisiace články

Najčítanejšie