Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Krampola lekári stiahli z "druhého brehu"! TOTO hodnotí ako najkrajší vianočný darček!
Zdielať na

Krampola lekári stiahli z "druhého brehu"! TOTO hodnotí ako najkrajší vianočný darček!

Archívna reportáž

Napriek svojmu pomerne vysokému veku a vážnym zdravotným komplikáciám sa populárny herec Jiří Krampol (83) opäť teší zo života. Má to zrejme v génoch, aj jeho predkovia sa totiž dožívali nadpriemerne vysokého veku. Sympatický herec ale na rozdiel od nich veľmi skúša svoj organizmus, čo všetko ešte môže vydržať. Ale ako sa ukazuje, naozaj toho zvláda veľa. Možno mu k tomu dopomáha jeho veľký životný optimizmus, ako aj láska k životu.

Už od narodenia mal herec Jiří Krampol problémy s prieduškami, čo zdedil po mame, ako tvrdí. Nikdy to ale príliš neriešil a zrejme robil dobre. Vďaka svojej optimistickej povahe prechádzal svoje zdravotné problémy s nadhľadom a tváril sa, akoby ani neboli. Za posledné roky sa ale toho udialo v jeho živote neúrekom. Sťahovanie z jeho obľúbeného bytu, vážny zdravotný stav jeho milovanej manželky Hanky, aj jej nečakané úmrtie, ako aj vysoké pracovné nasadenie dokázalo zdolať aj tak silného muža, akým iste Krampol je.

Po tretej hospitalizácii behom pár mesiacov sa už zdalo, že nebodaj blíži jeho koniec, ale to Krampola zjavne pochybovači podcenili. Vianoce tak, ako si to aj želal, strávil po dlhšej hospitalizácii v nemocnici konečne doma. "Najkrajším darčekom, ktorý som si mohol priať, bolo, že sa mi zas vrátil dych. Začal som vďaka tomu opäť chodiť a som na tom relatívne dobre," zveril sa v rozhovore pre Super.cz snáď takmer nesmrteľný Krampol.

Pripomeňte si jednu z mnohých nesmrteľných scénok Jiřího Krampola a Miloslava Šimka:

"Bol som na tom vážne zle. Zápal pľúc, priedušky a k tomu zlyhanie srdca. Veľmi ďakujem personálu v Nemocnici na Františku a pánovi profesorovi Špačkovi, ako sa o mňa postarali. Vrátili ma zas medzi živých," konštatoval vďačný herec a zabávač. Ale už je opäť optimisticky naladený a svoj život ani zďaleka ešte nevzdáva. Aj keď by podľa odporúčaní lekárov nemal, predsa len si neodpustil spoločensky aktívny herec aspoň krátku návštevu priateľov na Štedrý deň. "Bol som na návšteve len krátko. Profesor ma varoval, že sa nesmiem prepínať a preháňať to. Potom som sa vrátil domov a pozeral na rozprávky," prezradil Jirka niečo o svojom sviatočnom programe.

​Po kontrole jeho stavu a výsledkov v nemocnici sa Krampol zaradoval, že všetko dopadlo, vzhľadom na jeho stav pred pár týždňami, až prekvapivo dobre. Ale uvedomuje si, že zopár mesiacov by sa na radu lekárov mal spoločnosti vyhýbať a odpočívať. V nemocnici mu totiž voperovali kardiostimulátor. "Ruka ma stále ešte bolí a nejakú dobu to potrvá, kým mi to vrastie do tela," konštatoval herec. Je ale takmer isté, že veľmi dlho osamote nevydrží, no rovnako je zrejme isté, že to nebude Zuzana Bubílková, ktorá by mu robila spoločnosť. Po roku, čo spolu boli takmer nonstop, sa totiž škaredo pohádali a verejne pourážali.

Súvisiace články

Najčítanejšie