Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Veľká rana pre Williama! Kráľovná mu zatrhla jeho milovanú záľubu, kedysi to spravili jej manželovi!
Zdielať na

Veľká rana pre Williama! Kráľovná mu zatrhla jeho milovanú záľubu, kedysi to spravili jej manželovi!

Archívna reportáž

Aj keď je pre mnohých postavenie budúceho kráľa priam rozprávkovou predstavou, samotní následníci trónu to zďaleka nemajú vo všetkom tak ružové. Musia dodržiavať mnoho pravidiel a riadiť sa požiadavkami paláca. Sú neustále pod kontrolou. Iste to príjemné nie je, často trpia, keď sa musia vzdať mnohých radostí. Najnovšie sa musí princ William podriadiť želaniu svojej starej mamy, kráľovnej Alžbety, aby skončil so svojou snáď najväčšou záľubou.

Svet nie je len prechádzkou ružovou záhradou, a to ani v prípade kráľovskej rodiny.  Kráľovná Alžbeta II. má strach najmä o svojich najbližších, najviac sa bojí o princa Williama, ako následníka trónu, ktorý príde na rad po svojom otcovi, princovi Charlesovi. William má veľkú záľubu v lietaní na vrtuľníku, ktorý dokonca rád aj sám pilotuje. Kráľovnej sa to ale zdá byť príliš nebezpečné, ani ona sama prepravu helikoptérou veľmi nevyužíva, píše portál The Sun

Celoživotná láska princa Williama k lietaniu sa zrodila, keď ako chlapec lietal so svojím otcom. Minulý týždeň prezradil, že má na stene fotografiu z jedného z ich prvých výletov a odvtedy zbožňuje cesty vzduchom. Výcvik absolvoval ako pilot pátracej a záchrannej služby RAF a tri roky slúžil v Anglesey, kde sa zúčastnil 156 operácií a zachránil 149 ľudí. Dva roky lietal aj pre leteckú záchrannú službu East Anglia a priznal, že dúfa, že sa k nej vráti. Williamovi v apríli požičali vrtuľník za 5,4 milióna libier, aby si mohol doplniť počet nalietaných hodín na získanie pilotnej licencie: Bola to jedna z tých vecí, ktoré ho okamžite zaujali a vraj si pomyslel: "To je fakt super. Veľmi ma to baví". 

William sa musel v roku 2017 vzdať dobrovoľnej práce pilota vrtuľníka pre britskú East Anglia Air Ambulance:

​Zdroj blízky 95-ročnej panovníčke prezradil, že vyjadrila obavy o budúceho kráľa a uviedla, že sa "bojí", že by mohlo dôjsť k nešťastiu. Kráľovná preto vyzvala princa Williama, aby prestal lietať s manželkou Kate a ich deťmi vo vrtuľníku v obavách o ich bezpečnosť. Nepísané pravidlo bráni starším členom kráľovskej rodiny lietať spolu. Na záberoch z mobilného telefónu z mája je ale vidieť, ako William kráča ruka v ruke so svojimi tromi deťmi a manželkou k vrtuľníku pri Kensingtonskom paláci, kde bývajú. Často totiž lietajú spoločne vo vrtuľníku, ktorý pilotuje spolu s tímom na svoje vidiecke sídlo do Anmer Hall v Norfolku, neďaleko Sandringhamu.

Kráľovná má obavy o bezpečnosť svojho najstaršieho vnuka a budúceho kráľa Williama, preto musel vyhovieť jej želaniu a vzdať sa svojho koníčka: 

"Jej Veličenstvo povedalo blízkym priateľom a dvoranom, že by bolo rado, keby William prestal lietať , najmä za zlého počasia, pretože vrtuľníky nie sú najbezpečnejšou formou dopravy. Kráľovná kvôli tomu v noci nespí a je pochopiteľne veľmi znepokojená," uviedol zdroj z paláca. Do Williama  a jeho manželky vkladá veľkú nádeje, keďže sa prejavili ako zdatní a skvelí monarchovia. "Vie, že William je schopný pilot, ale myslí si, že nestojí za to, aby všetci piati spoločne pokračovali v lietaní, a nevie si predstaviť, čo by sa stalo. Vyvolalo by to ústavnú krízu," dodal zdroj. Všetky deti princa idú v poradí následníctva trónu hneď za ním. Nasleduje ich problematický princ Harry, čo po jeho aférach  s rodinou zrejme nikto príliš nevíta. V poslednej dobe došlo k niekoľkým komplikáciám pri lete vrtuľníkom, a tak sú obavy kráľovnej namieste. Napokon, podobnú obeť musel podstúpiť pred dávnymi rokmi aj jej manžel, princ Philip, pre ktorého bolo lietanie tou najväčšou vášňou. Manželstvo s panovníčkou ho o ňu obralo.

Súvisiace články

Najčítanejšie