Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Desivé priznanie z paláca! Monacká kňažná Charlene takmer zomrela!
Zdielať na

Desivé priznanie z paláca! Monacká kňažná Charlene takmer zomrela!

Archívna reportáž

Po návrate monackej kňažnej z Juoafrickej republiky, kde sa podrobila po závažnom infekčnom ochorení operáciám a liečbe, domov, do Monaka, sa stiahla celkom do súkromie. Pri jej zvítaní s deťmi a manželom bolo vidieť, že je šťastná, ale pôsobila veľmi vyčerpane. Prekvapenie vyvolalo u obyvateľov Monaka oznámenie, že sa nezúčastní na oslave významného sviatku Monaka, ktoré sa konalo 19. novembra. K vysvetleniu, čo sa deje s Charlène (43), sa vyjadril ten najpovolanejší, jej manžel princ Albert (63).

Vládca Monaka, princ Albert, sa zveril pre magazín People, že sa jeho manželka Charlène lieči v zdravotníckom centre mimo Monaka a zostane tam niekoľko týždňov. Potrebuje sa zotaviť z "hlbokého emocionálneho aj fyzického vyčerpania". Urobil tak vraj preto, aby ukončil fámy spájajúce jej neprítomnosť v Monaku s krízou v ich manželstve. "Asi to budem musieť povedať niekoľkokrát, ale s naším vzťahom to nemá nič spoločné. Chcem, aby bolo jasné. Toto nie sú problémy medzi nami, toto je iný charakter," oznámil. Rozhodnutie o liečbe bolo prijaté spoločne s Charlène, jej súrodencami a švagrinou, keď sa panovník minulý víkend vrátil z oficiálnej cesty v Dubaji. 

"Už sa rozhodla a my sme len chceli, aby to potvrdila. Chcela to tak. Vedela, že najlepšie, čo môže urobiť, je odísť, oddýchnuť si a podstúpiť príslušnú liečbu," povedal princ Albert a vysvetlil, že Charlène nemôže byť z dôvodu ochrany súkromia v Monaku, hoci potvrdil, že je v Európe. "Bola veľmi pokojná a veľmi chápavá. Uvedomila si, že potrebuje pomoc. Nemôžete niekoho prinútiť, aby pochopil, že potrebuje liečbu, musí to prijať sám," povedal na pohľad starostlivý manžel. "Súhlasila. A my sme to vedeli, len sme chceli, aby to pred nami potvrdila. Chceli sme jej povedať, že ju máme veľmi radi, že sme tu pre ňu a že najdôležitejšie je jej zdravie, o nič iné sa nemusí starať. Všetci ju máme radi, jej deti ju milujú a chceme pre ňu to najlepšie," dodal, no z jeho slov ostáva zvláštny pocit medzi riadkami.

Charlene sa rozhodla v Južnej Afrike založiť nadáciu na pomoc divokým africkým zvieratám, avšak pobyt v ďalekej krajine ju stál aj vážne zdravotné problémy spôsobené nebezpečnou infekciou:

"Je nespravodlivé, že ju vykresľujú ako osobu s nejakým psychickým alebo emocionálnym problémom," uviedol jeden zo zdrojov pre Page Six. "Nevieme, prečo palác bagatelizuje, že v Južnej Afrike takmer zomrela," zdôraznil s tým, že mala ťažkú infekciu uší, nosa a hrdla, ktorá vyústila do "vážnych problémov s dutinami a prehĺtaním, ktoré pramenia z predchádzajúcej operácie". Tieto komplikácie trvali veľmi dlho."Viac ako šesť mesiacov nemohla jesť pevnú stravu kvôli všetkým operáciám, ktoré odvtedy podstúpila," uviedol zdroj. "Tekutiny bola schopná prijímať len cez slamku, takže stratila takmer polovicu svojej telesnej hmotnosti." Podľa tohto zdroja Charlene "rozhodne nestráca rozum ani netrpí vážnymi psychickými problémami".

Charlene bojovala so zdravotnými komplikáciami už v auguste, čo bolo zreteľné aj na fotografiách, ktoré pridala na svoj Instagram: 

"Je vyčerpaná zo šiestich mesiacov operácií a neschopnosti sa v ich dôsledku poriadne najesť. A zúfalo jej chýbali deti a manžel, keď uviazla v Južnej Afrike, pretože nemohla cestovať domov," opísal ťažkú situáciu kňažnej zdroj. Knieža Albert pre People tvrdil, že jej súčasný stav je výsledkom "viacerých faktorov, ktoré sú súkromnými záležitosťami". Dlho sa hovorilo aj o kríze v ich manželstve, čo on ale tak nevníma."Samozrejme, že rôzne operácie a zákroky, ktoré podstúpila v posledných mesiacoch, mali následky," vysvetlil Albert pre People. "Určite to bol faktor, ale v tejto chvíli to radšej nebudem ďalej komentovať," skonštatoval knieža na záver s tým, že po čase, s dovolením lekárov, za ňou on spolu s deťmi určite prídu. Tie počas osláv stáli spolu s otcom, vládcom Monaka, na balkóne s ich výkresmi s emotívnymi odkazmi pre mamu. 

Z Charlene je len tieň:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie