Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trpká dohoda s princom Williamom?! Kate musela súhlasiť so stratou slobody!
Zdielať na

Trpká dohoda s princom Williamom?! Kate musela súhlasiť so stratou slobody!

Archívna reportáž

O britskej kráľovskej rodine sa toho vie naozaj veľa. Dokonca sa o nej už nakrútil aj úspešný seriál, nehovoriac o množstve filmov a dokumentov o jednotlivých členoch. Vojvodkyňa z Cambridge, Kate Middleton medzi nimi zostáva stále s čistým štítom, nedá sa jej vytknúť snáď nič. Niečo sa na ňu síce snažila hodiť nespokojná Meghan, ale nebolo to nič, do čoho by sa chcelo niekomu viac vŕtať. Napokon, ani Kate to nijako nekomentovala. Jej rola je byť dokonalou reprezentantkou kráľovského dvoru a hrá ju perfektne.

Niet pochýb o tom, že život na britskom kráľovskom dvore nie je celkom jednoduchý. Každý má pridelenú rolu ako vo filme a mal by dodržiavať všetky patričné pokyny. To iste vyvoláva aj napätie, neraz to zapríčinilo u citlivejších jedincov aj psychické problémy. Sťažoval sa najmä princ Harry, ktorý píše o pomeroch v rodine aj knihu, začo dostal už varovanie. Dostať do rodiny tak chladnokrvne pôsobiacu a dokonale sa správajúcu osobu, akou sa javí byť Kate, je priam požehnaním. Spočiatku bola síce kráľovná opatrná, predsa len v poradí druhý následník trónu si vybral partnerku neurodzeného pôvodu, ale nakoniec na jeho voľbu pristúpila a urobila dobre.  

Kate Middleton sa rokmi stala snáď najpopulárnejšou členkou britskej kráľovskej rodiny. Vždy dokonale oblečená a nastajlovaná, s úsmevom na tvári, nemá v očiach ľudí chybu. Ovláda a dodržiava prísny protokol. Podľa kráľovského experta sa inak správať ani nemôže. Pred svadbou s princom Williamom vraj uzavrela tajnú dohodu o tom, odkiaľ pokiaľ si môže dovoliť správať sa slobodne. Dokonca to vraj sama navrhla, aby nebolo pochýb o jej oddanosti a pripravenosti plniť si svoju úlohu po boku následníka trónu a službe monarchii.

Kate má k prírode blízko, azda aj preto nemá problém posadiť na traktor či posedieť na stohu slamy, toto gesto ukazuje kráľovská rodina rada:

"Kate uzavrela dohodu s diablom. Ale vedela, do čoho ide. Musí byť ticho, správať sa poslušne a svedomito. Musí vyzerať nádherne, robiť to, čo je správne. A ak ju to omrzí, bude to zlé," povedal Expressu  Andrew Pierce, odborník na britskú kráľovskú rodinu. Od svadby s Williamom v roku 2011 nespôsobila žiadny škandál. Pre ostatných členov rodiny je už desať rokov vzorom. "Kúp si pekné šaty, upeč dobré buchty, usporiadaj ďalšiu párty vo Walese, pozvi ľudí na banket, venuj sa charite. Ale nesmieš sa utrhnúť z reťaze a priťahovať pozornosť médií. A na rozdiel od Diany s nimi ani nebudeš rozprávať, aj keby to bolo na pozitívne témy," opísal Pierce nariadenia, ktorými sa vraj Kate musí riadiť.

Kate pôsobí navonok ako dokonalé splynutie krásy, charizmy, inteligencie a talentu v jednom:

​Ale zdá sa, že Kate je aj natoľko inteligentná a asertívna, že si našla spôsob, ako všetko zvládať bez straty vlastného spôsobu života. V prvých rokoch manželstva žila spolu s princom Williamom v ich vidieckom sídle a postupne sa jej tam narodili deti, keď bola s nimi tak trochu na materskej dovolenke a nemusela sa preto toľko angažovať na kráľovskom dvore. Veľmi často pobývali kráľovskí manželia v rodinnom sídle Middletonovcov, ktoré je tiež na vidieku a mala tam preto dokonalé súkromie s plnou podporou najbližších. Bolo skvelé, že William ju vždy nasledoval a ukázal sa nielen ako dobrý manžel, ale aj otec rodiny. Je vidieť, že tí dvaja si rozumejú a majú sa veľmi radi. Kate je tiež skvelou matkou troch podarených deti a je celkom jasné, že lepšiu budúcu kráľovnú manželku si monarchia ani želať nemohla.

Súvisiace články

Najčítanejšie