Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kráľovské bábo je na svete! Alžbeta II. má ďalšie pravnúča, drobček mal len 2800 gramov!
Zdielať na

Kráľovské bábo je na svete! Alžbeta II. má ďalšie pravnúča, drobček mal len 2800 gramov!

Archívna reportáž

Kráľovná Alžbeta II. sa dočkala plného tuctu pravnúčat. Dvanástym pravnúčatkom je bábätko jej vnučky, princeznej Beatrice, dcéry škandalózneho princa Andrewa. Dievčatko prišlo na svet 18. septembra.

Princezná Beatrice porodila svoje prvé dieťa, s manželom Edoardom Mapellim Mozzim sa tešia z dievčatka, oznámila v pondelok kráľovská rodina. Staršia dcéra princa Andrewa a Sarah Ferguson priviedla dcérku na svet v sobotu 18. septembra o 23:42 miestneho času v londýnskej nemocnici Chelsea and Westminster Hospital.

Meno bábätka zatiaľ nezverejnili, no váhu drobčeka prezradili - malá princeznička vážila len 2800 gramov. Pre manžela princeznej Beatrice je to už druhé dieťa, zo vzťahu s bývalou snúbenicou má 5-ročného syna Christophera Woolfa, ktorý sa vraj na malú sestričku už veľmi tešil.

Princeznú nepochybne trápia škandály spájané s jej otcom:

​Radostnú správu zdieľala kráľovská rodina aj na Instagrame. "Všetci starí rodičia a prastarí rodičia novorodeniatka boli informovaní a sú touto správou nadšení. Rodina by sa chcela poďakovať celému personálu nemocnice za ich skvelú starostlivosť," píše sa, v radostnom ozname, kde verejnosť ubezpečili aj o tom, že šťastná mama aj bábo sú v poriadku.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Krásnu gratuláciu zverejnila aj sestra Beatrice, princezná Eugenie, ktorej sa narodil synček vo februári tohto roku. "Mojej novej neterke - už teraz ťa milujem a podľa fotiek si myslím, že si úžasná. Užijeme si spolu toľko zábavy," napísala s podpisom "tetuška Euge" a pridala aj milé vyznanie a pochvalu sestre, pričom sa teší, ako budú spolu ich deti vychovávať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Princess Eugenie (@princesseugenie)

Tridsaťtriročná Beatrice oznámila, že je tehotná v máji - presne na tretie výročie svadby princa Harryho a Meghan Markle.  Bola to zrejme reakcia na to, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu spravili čosi podobné Beatricinej sestre, princeznej Eugenii.  V deň jej svadby oznámili, že čakajú Archieho.  Beatrice a 38-ročný taliansky developer sa zosobášili skromne, v kruhu najbližších v júli 2020 po tom, ako preložili pôvodný termín svadby kvôli pandémii koronavírusu.

Súvisiace články

Najčítanejšie