Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Česi a Slováci plesali v Manchestri! Minister Sulík tam bol vykrútiť poslankyňu Cigánikovú!
Zdielať na

Česi a Slováci plesali v Manchestri! Minister Sulík tam bol vykrútiť poslankyňu Cigánikovú!

Cez víkend sa plesalo v anglickom Manchestri. Pre pandémiu koronavírusu presunuli obľúbený Česko-Slovenský ples z tradičného februára až na september. Tristo Čechov a Slovákov žijúcich vo Veľkej Británii sa zabávalo pri známych slovenských aj českých hitoch.

ôsmy ročník Česko-Slovenského plesu sa konal v priestoroch jedného z najstarších historických hotelov v Manchestri. Pre naše dva bratského nárady sú hity z domoviny v podaní kapely Sokoly obrovským potešením. 

Hudobníci - sokolíci sú známi aj z jojkárskej šou Všetko, čo mám rád a presne vedia, čo treba zahrať, aby ľudí potešili. "Sú už osvedčené skladby, ktoré hrávame takpovediac stále, lebo to sú tie najväčšie pecky, ale vždy sa objaví aj nový hit," vyjadril sa Andrej Záhorec z kapely Sokoly. "Tá nekonečná 30-hodinová cesta stála za to, že sme tu," uznal ďalší sokol, Rado Duda.

Takto parádne pozýval Ondro Kandráč a Sokoly na ples vo Veľkej Británii:

​Rovnako nadšení boli aj plesajúci. "My chodíme každý rok, je dobré stretnúť ľudí z našej krajiny," skonštatoval manželský pár. Ľudové pesničky v podaní kapely Sokoly, či českého moderátora Aleša Hámu si užil aj veľvyslanec Slovenska vo Veľkej Británii. "Po mojom príchode do Británie je to v podstate prvé spoločenské podujatie, kde som mal možnosť sa zúčastniť," skonštatoval veľvyslanec Róbert Ondrejcsák.

Jojkárka Erika, aj poslankyňa Cigániková oslávili na plese aj svoje narodeniny:

Hoci sa ples konečne konal, nebolo to v stopercentnej kapacite. "Máme tristo ľudí v sále s kapacitou 500 hostí, sme to pre opatrenia museli trochu limitovať," povedal organizátor akcie Michal Bodnár. "V tejto kovidovej dobe, keď vidím, akí sú ľudia spokojní a sú radi, že sú spolu, tak to je to, prečo to robíme," dodal spoluorganizátor, JOJkár Peter Mikitič. Zábavu si nenechali ujsť ani predstavitelia slovenskej politiky. "Ja som tu už tretíkrát, starý harcovník, poznám už aj niektorých ľudí, si to pamätám," zhodnotil minister hospodárstva Richard Sulík. "Veľmi milo ma prekvapilo, ako okamžite sa začali ľudia zabávať," pochvaľovala si aj poslankyňa Jana Bittó Cigániková.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie