Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Český spevák skolaboval na koncerte, no pokračuje ďalej! Chce zomrieť na pódiu!
Zdielať na

Český spevák skolaboval na koncerte, no pokračuje ďalej! Chce zomrieť na pódiu!

Zdroj: Instagram/VČ

Český spevák a zabávač Vilém Čok oslávil nedávno svoje šesťdesiatiny. Na hudobnej scéne sa pohybuje už od roku 1978, keď založil pražské punkové trio Zikkurat. Vo februári 1981 začal vystupovať so známou kapelou Pražský výběr. Po jej zákaze v roku 1983 pokračoval v hudobnej branži so skupinou Moped. Mladíkom už dávno nie je a nevyhli sa mu preto ani zdravotné problémy. Mladý sa ale cíti byť ešte duchom, no telo už nevládze tak, ako kedysi.

Temperamentný rocker Vilém Čok (60) sa pri oslave svojich okrúhlych narodenín zveril Blesku so svojimi nepríjemnými zdravotnými problémami. Každoročne sa podrobuje začiatkom roka detoxikácii, keď vôbec nepije alkohol, snaží sa žiť zdravo a nevyhýba sa ani športu. Vekom a rôznymi stresmi sa mu však, podobne ako väčšine populácie, začal dvíhať krvný tlak, čo si ale v návale pracovných povinností dlho nevšímal. Akonáhle sa dostal na javisko, vôbec sa nešetril. Najskôr začal pociťovať bolesti v kolenách. Ešte vlani sa posťažoval, že počas svojich vystúpení to trochu preháňa, čo má neblahý vplyv na jeho končatiny.

"Vždy hovorím, že rockový koncert sa počúva očami. Myslím tým, že publikum vníma, ako sa kapely pohybujú a čo robia. Mám rád šou, celý život som skákal na pódiu ako koza v petržlene, a tak cítim kolená," prezradil Čok pre Blesk."Keď idem hrať, používam špeciálne ortopedické vložky do topánok. Tlmia totiž dopady a otrasy a nárazy na kĺby potom nie sú tak veľké," priznal sa rocker ako si úplne nerockersky pomáha. Nechce ale fanúšikov o nič obrať, keďže sú na jeho temperamentný prejav zvyknutí. 

Vypočujte si novú rockovú pecku od Viléma Čoka a kapely Bypass názvom 4 kruhy:

Ale nedávno na koncerte sa stalo Čokovi niečo oveľa vážnejšie, ako sú bolesti kĺbov. Išlo mu doslova o život. "Už je to pár týždňov, čo som sa zložil na koncerte," priznal sa v televíznej relácii Showtime. "Záchranári ma potom nechceli pustiť na pódium, zistili, že mám krvný tlak 203 na 103, čo je veľmi vysoký tlak. Dokonca ma chceli odviezť do nemocnice," opísal vážnu situáciu hudobník. Napriek dôraznému varovaniu záchranárov sa opäť postavil na nohy a vrátil sa na pódium, aby odohral koncert až do konca. "Povedali mi, holt, tam môžete dostať mŕtvicu, tak aby ste o tom vedeli. Povedali mi tiež, aby som radšej zavolal manželke... No, bola to hrozná situácia, fakt hrozná," krútiac hlavou nad sebou samým spomínal populárny rocker.

Vilém Čok je odhodlaný koncertovať aj napriek zdravotným problémom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vilém Čok (@vilemcok_official)

Vilém Čok si svoj vážny zdravotný problém vysvetľuje štýlom svojho života. "Pomerne dlhú dobu som bol pod veľkým stresom, ale dopadlo to dobre, som tu. Iba sa ukázalo, že som dlhodobo ignoroval vysoký tlak," uvažuje temperamentný umelec. O svoj život sa ale prekvapivo až tak neobáva. "V jednom rozhovore som povedal, že nechcem zomrieť pos*aný v posteli, ale v stoji na pódiu. A to stále platí," s pobavením tvrdí tak trochu bláznivý Čok. Ale iste sa drží aj rád lekárov a užíva predpísané lieky. Raz darmo, vek nepustí. Zrejme v jeho prípade nestačí iba pravidelný detox a zdravší životný štýl. Je treba aj čosi zo svojich pracovných aktivít ubrať a v potrebnej miere odpočívať, zomrieť na pódiu by síce možno bolo splnením jeho sna, no iste by to nechcel v blízkej dobe.

Súvisiace články

Najčítanejšie