Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Poriadna facka pre Meghan! TENTO verdikt z Británie nesie jasný odkaz!
Zdielať na

Poriadna facka pre Meghan! TENTO verdikt z Británie nesie jasný odkaz!

Archívna reportáž

Meghan Markle (40) spoločne s princom Harrym (36) doteraz ťažili zo svojich otvorených spovedí o ich údajne ťažkej situácii v rámci britského kráľovského dvora a najbližšej rodiny. Ich dôvody sa ale ukazujú ako nepravdivé v mnohých bodoch, ale nakoniec možno aj vo všetkých. Využili zrejme situáciu, aby z nej mohli skôr, ako sa prevalí skutočnosť,, získať čo najviac. Tak to vo svete šoubiznisu jednoducho chodí, tobôž v Hollywoode. V Británii to až tak zjavne neplatí, ako sa ukazuje.

Populárny britský moderátor Piers Morgan, ktorý osobne dobre poznal Meghan ešte pred jej vzťahom s princom Harrym, vyhral spor v rámci sťažnosti na britský komunikačný regulátor služieb. Išlo o nelichotivé zhodnotenie rečí Meghan a Harryho v talkshow u Oprah, kvôli ktorej odišiel v marci nedobrovoľne z relácie po rokoch Good Morning Britain, keď odmietol uznať pravdivosť viacerých tvrdení páriku. Morgan ale teraz bitku v svojom dlhodobom spore so Sussexovcami vyhral. Mediálny dozorný orgán potvrdil, že Piers mal právo vyjadrovať verejne svoje názory, píše portál The Sun

Bola to pritom vojvodkyňa, ktorá podala priamu sťažnosť na výpady Piersa voči nej. Úrad to vtedy potvrdil: "Môžeme potvrdiť prijatie sťažnosti týkajúcej sa štandardov podanej v mene vojvodkyne zo Sussexu." Teraz úrad pre mediálny dohľad vyniesol verdikt. "Tento rozhovor sa stal hlavnou medzinárodnou správou a uznali sme, že bolo legitímne a vo verejnom záujme, aby ITV vysielala debaty, v ktorých moderátori ako pán Morgan podrobne skúmali tieto obvinenia vrátane pravdivosti, načasovania a možných motívov tvrdení. Obmedzenie takýchto názorov by podľa nášho názoru bolo neopodstatneným a ochromujúcim obmedzením slobody prejavu vysielateľa aj divákov." 

Toto Piersove vystúpenie v šou Good Morning Britain ho v marci 2021 stálo lukratívny moderátorský post v televízii ITV:

Po vynesení verdiktu sa Piers Morgan prihlásil na Twitteri. "Som rád, že Úrad podporil moje právo neveriť tvrdeniam vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu u Oprah Winfrey, z ktorých sa mnohé ukázali ako nepravdivé. Je to obrovské víťazstvo slobody prejavu a obrovská porážka princeznej Pinocchio. Dostanem späť svoju prácu?" provokatívne napísal a prirovnal Meghan k slávnej rozprávkovej postavičke s dlhým nosom za klamstvá. Kráľovský komentátor Robert Jobson privítal rozhodnutie ako "víťazstvo zdravého rozumu a slobody prejavu",  ale aj Angela Levin, novinárka, spisovateľka a kráľovská biografka konštatovala, že ide o "úžasný výsledok Ofcomu".

Piers Morgan oslavuje veľké víťazstvo nad Meghan aj zbierkou tituliek novín, v ktorých mu dal dozorný orgán pre médiá za pravdu: 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Piers Morgan (@piersmorgan)

Morgan Piers tesne po odvysielaní talk show Oprah Winfrey so Sussexovcami konštatoval v rannej šou na ITV: "Neverím jej ani slovo, Meghan Markle. Neveril by som ani správe o počasí, keby ju čítala. To, že sa vyjadrila útočne proti našej kráľovskej rodine, je opovrhnutiahodné".  Deň po týchto komentároch oznámil, že sa do šou nevráti po vyjadreniach svojho kolegu Alexa Beresforda, ktorý ho kritizoval za neustále útoky na Meghan. Navyše, regulačnému orgánu bolo doručených najviac sťažností za posledných desať rokov. Dozorný orgán uviedol, že komentáre boli "potenciálne škodlivé a urážlivé", ale rozhodol, že GMB neporušila kódex vysielania. "Že som Meghan Markle neveril, vyzerá každým dňom silnejšie. A aby bolo jasné, stále jej neverím," konštatoval Piers typicky tvrdohlavo a sebavedome.

Súvisiace články

Najčítanejšie