Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kate v nemilosti u kráľovnej?! Rozmaznaná snobka!
Zdielať na

Kate v nemilosti u kráľovnej?! Rozmaznaná snobka!

Archívna reportáž

Aj keď vojvodkyňa z Cambridge, Kate (39), vystupuje navonok skromne, žije v tom najväčšom luxuse a môže si dopriať snáď všetko, na čo si len spomenie. Podobne sú na tom aj všetci príslušníci britskej monarchie, ktorá patrí nepochybne medzi najbohatšie a najvplyvnejšie rodiny sveta. Kráľovná však vyžaduje od všetkých, aby to nedávali okato najavo, je žiadúce, aby sa naoko čo najviac približovali bežnému ľudu, žiaden snobizmus nie je preto namieste.

Kate Middleton nebola žiadna chudinka, keď sa zoznámila s princom Williamom. Jej rodičia si mohli dovoliť zaplatiť jej za vzdelanie na elitnej univerzite, kde študoval v tom istom ročníku aj najstarší syn budúceho kráľa, princa Charlesa. Aj keď boli Middletonovci spočiatku iba obyčajní zamestnanci leteckej spoločnosti, neskôr založili veľmi úspešnú firmu, vďaka ktorej zbohatli. Kate preto vyrastala v blahobyte a bola zvyknutá chodiť spolu s rodičmi aj na drahé dovolenky. Jej obľúbenou destináciou sa stal od roku 2008 ostrov Mustique v Karibiku, píše portál The Sun. Tento ostrov preslávila sestra kráľovnej Alžbety, princezná Margaret a dom tam vlastní aj hudobník Mick Jagger.

A práve záľuba Kate v drahých dovolenkách bol spočiatku tŕňom v oku kráľovnej. Krátko po tom, ako sa dala dokopy s princom Williamom, sa preto nie veľmi nadšene vyjadrila o luxusnom životnom štýle Kate Middleton. Spisovateľka a kráľovská komentátorka Katie Nicholl vo svojej biografii William a Harry z roku 2010 tvrdí, že v roku 2008 kráľovnú zaujala konkrétne Catherinina "láska k exotickým dovolenkám". Údajne sa domnievala, že "pendlovanie z jedného päťhviezdičkového dovolenkového rezortu do druhého nie je vhodným predpokladom pre mladú ženu, ktorá sa možno stane kráľovnou".

Pozrite si kompiláciu záberov Kate Middleton z divokého študentského obdobia pred jej vzťahom s princom Williamom:

Bývala novinárka v knihe k tejto téme napísala: "Ak nebola s Williamom na Balmorale, pár niekde lyžoval, alebo dovolenkoval na ostrove Mustique. Kate tam bola tak často, že ju tlač nazvalakráľovnou Mustique', čo bol titul, ktorý predtým patril princeznej Margaret. Británia bola v recesii a takéto frivolné prejavy bohatstva sa kráľovnej nepáčili". Mustique je súkromný ostrov s vlastným letiskom, vilami na prenájom a inými atrakciami na zabavenie sa tých, ktorí si môžu dovoliť ozajstný luxus. O ich bezpečnosť sa veľmi dbá, bezpečnostná služba sleduje každý pohyb hostí, ktorí sa tam registrujú hneď po príchode. 

Popri vyčerpávajúcich kráľovských a rodičovských povinnostiach si Kate aspoň raz do roka rada oddýchne v jej obľúbenej karibskej destinácii, ostrove Mustique:

Kráľovská rodina od druhej tretiny leta zvyčajne odchádza na dovolenku. Keď kráľovná prichádza na zámok Balmoral, vojvodovia z Cambridge zvykli tráviť prvú časť dovolenky na ostrove Mustique v Karibiku. V posledných rokoch tam oslavovali aj narodeniny princa Georgea. Táto mladá kráľovská rodina si prenajíma Villu Antilles s úchvatným výhľadom, je to príbytok s piatimi spálňami v koloniálnom štýle, s veľkým infinity bazénom, ktorý vlastní priateľ princa Williama Andrew Dunn. Objekt obsluhujú štyria zamestnanci vrátane šéfkuchára. Vlani kvôli pandémii vraj pobyt tam vynechali, tento rok sa zatiaľ nevie, ako sa rozhodli. V každom prípade, túto dovolenku im už kráľovná rozhodne nevyčíta.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie