Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kráľovná šokuje! Jej reakcia na pozitívny test na covid je poriadne chladnokrvná!
Zdielať na

Kráľovná šokuje! Jej reakcia na pozitívny test na covid je poriadne chladnokrvná!

Archívna reportáž

Je až obdivuhodné, ako dokáže byť britská kráľovná Alžbeta II. chladnokrvná, aj keď ju, alebo jej rodinu niekto či niečo ohrozuje. Celý svet je ustráchaný kvôli vírusu covid-19, no ona, ako sa zdá, na jeho hrozbu až tak nedbá, hoci sa v jej blízkosti vyskytol. Napokon, kráľovná by mala byť už dostatočne chránená, keďže jej boli podané obe dávky vakcíny. Aj keď vakcína podľa nedávneho prehlásenia viacerých odborníkov na základe štúdií nebráni vírusu, aby vstúpil do ľudského organizmu, prípadná nákaza by mala prebehnúť bez väčších problémov.

Kráľovná koncom júla odcestovala z Windsoru na svoju každoročnú letnú dovolenku na Škótsku vysočinu. Na zámku Balmoral ju však oficiálne privítali až 9. augusta, keď sa pred zámkom konala malá slávnosť, ktorá oficiálne určila začiatok pobytu jej veličenstva. V žiarivo ružovom kabáte a klobúku skontrolovala čestnú stráž. Hralo sa aj na píšťalách a bubnoch a privítať ju prišiel aj maskot Škótskeho kráľovského pluku, shetlandský poník menom slobodník Cruachan IV. Kone kráľovná veľmi miluje a keď ich vidí, priam žiari. Poník je maskotom pluku od roku 1929, keď im jedného darovala princezná Louise. Tento je v poradí už štvrtý.

Ako zvyčajne by sa na zámku Balmoral mala zdržať počas augusta a septembra a očakáva sa, že ju navštívia viacerí členovia jej rodiny. Podľa dobre informovaného zdroja Jej Veličenstvo vníma túto dovolenku ako príležitosť "vrátiť sa do normálu" po smrti princa Philipa a škandáloch zo strany Harryho a Meghan, či najnovšie princa Andrewa. Ten sa už nachádza na zámku spolu s jeho exmanželkou Fergie, ak aj s ich dcérou, princeznou Beatrice s manželom, a najmladším synom kráľovnej, princom Edwardom s manželkou Sophie. Na panstve panujú, pochopiteľne, prísne opatrenia kvôli covidu. Všetci zamestnanci sa musia každodenne testovať. Počas víkendu však predsa len mal pozitívny test jeden zo zamestnancov a okamžite preto musel zo zámku odísť, píše portál The Sun

Takto sa Alžbeta II. zvítala s jej priaznivcami v Balmorale a tiež s maskotom, rozkošným poníkom:

Čakalo sa na reakciu kráľovnej Alžbety. Tá ukázala opäť svoju chladnokrvnosť, keď sa rozhodla, že napriek obavám o jej bezpečnosť po tomto zistení, počas celých prázdnin na zámku Balmoral zostane. Bolo preto nutné riešiť ako postupovať ďalej. "Zamestnancom bolo povedané, aby nosili rúška a aby držali odstup, ale samotná kráľovská rodina pokračuje v podstate tak, ako predtým," prezradil zdroj priamo z hradu. "Dvorania sa zaoberali myšlienkou, aby zamestnanci dali jedlá na bufetový stôl a kráľovská rodina by si potom pomáhala s obsluhou sama," prezradil ďalšie zo zamýšľných opatrení, no kráľovná prekvapivo rozhodla, že jedlo bude naďalej servírovať služobníctvo a rodina bude naďalej chodiť na poľovačky a organizovať pikniky na panstve.

Kráľovná takto elegantne dorazila na svoje letné sídlo v Balmorale: 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Jej Veličenstvo a jej rodina však vynechali nedeľnú bohoslužbu na panstve. Zasvätené osoby naznačili, že tak urobili preto, lebo čakali na výsledky PCR testov. Zrejme dopadli dobre a kráľovná si spolu s ostatnými mohla vydýchnúť. Cesta na Balmoral je jej prvou cestou mimo Windsoru od aprílového skonu vojvodu z Edinburghu a minulý mesiac zdroje uviedli, že "unavená a smútiaca" panovníčka sa "nevedela dočkať", kedy odíde. Minulé leto Alžbeta kvôli covidu na panstve Balmoral nebola. Rodinné oslavy spojené s grilovačkou sú naplánované napriek tomu, že kráľovskej rodine veľmi chýba Philip, s láskou prezývaný "majster grilu". William, Kate a ich tri deti, ako aj Mike a Zara Tindallovci s deťmi by mali pricestovať taktiež ešte tento mesiac.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie