Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Harry vráža posledný klinec do vzťahu s rodinou! Nikto netušil, že chystá TOTO!
Zdielať na

Harry vráža posledný klinec do vzťahu s rodinou! Nikto netušil, že chystá TOTO!

Archívna reportáž

Zdá sa, že princ Harry nemá v pláne prestať robiť svojej rodine v Británii vrásky na čele a neostáva iba pri škandalóznych rozhovoroch. Svoje traumy zo života v kráľovskej rodine sa rozhodol spísať a ponúknuť na stránkach vlastnej knihy. Tá už je takmer vo finálnej verzii na stole vydavateľstva, ktoré princovi za intímnu spoveď zaplatí poriadny balík peňazí.

Podľa informácií denníka Page Six chystá princ Harry v riadkoch svojej knihy, ktorá uzrie svetlo sveta už v roku 2022, skutočne frontálny útok na vlastnú rodinu. Vojvoda zo Sussexu vraj už takmer rok tajne píše memoáre spolu s uznávaným spisovateľom J. R. Moehringom, a stihol už dokonca podísať lukratívny kontrakt s vydavateľstvom Penguin Random House.

Spomínaný spisovateľ a držiteľ Pulitzerovej ceny, J. R. Moehringer, už predtým napísal memoáre aj pre tenisovú legendu Andreho Agassiho či spoluzakladateľa spoločnosti Nike, Phila Knighta, ako aj vlastnú autobiografiu "The Tender Bar", podľa ktorej George Clooney nakrúca film. Rukopis princa Harry mal byť vydavateľstvu odovzdaný už v auguste tohto roku, ale keďže život Harryho a jeho manželky Meghan Markle zaneprázdňujú iné udalosti, termín vydania kontroverzného diela sa posunul na október 2021. Prvý návrh knihy je však podľa informácií denníka Page Six takmer kompletne napísaný.

Harry a Meghan šokovali verejnosť rozhovorom s Oprah, kde kráľovskú rodinu opísali ako ľudí bez citu a obvinili ich s rasizmu. V pripravovanej knihe sa vraj chystá ešte pritvrdiť:

​Samotné vydavateľstvo Harryho počin opisuje ako "intímne a úprimné memoáre jednej z najfascinujúcejších a najvplyvnejších svetových osobností našej doby, v ktorých sa princ Harry po prvý raz podelí o opis zážitkov, dobrodružstiev, prehier a životných lekcií, ktoré ho pomohli formovať." Dielo, ktoré bude vydané aj vo forme audioknihy, vraj bude opisovať celý jeho život na očiach verejnosti od detstva až po súčasnosť, vrátane jeho oddanosti službe, vojenskej povinnosti, ktorá ho dvakrát zaviedla na front v Afganistane, a radosti, ktorú našiel v tom, že je manželom a otcom. Vydavateľ tiež deklaruje, že časť zo zisku z predaja sa princ rozhodol venovať na charitu.

Vydavateľstvo sa poriadnym úlovkom pochválilo na Instagrame:

"Nepíšem to ako princ, ktorým som sa narodil, ale ako muž, ktorým som sa stal," uviedol Harry vo vyhlásení po zverejnení tejto správy. "Za tie roky som nosil veľa kabátov, doslova aj obrazne, a dúfam, že rozprávaním svojho príbehu, vzostupov a pádov, chýb a ponaučení, pomôžem ukázať, že bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzame, máme viac spoločného, než si myslíme. Som hlboko vďačný za príležitosť podeliť sa o to, čo som sa počas svojho doterajšieho života naučil, a teším sa, že si ľudia môžu prečítať správu o mojom živote z prvej ruky, ktorá je presná a úplne pravdivá," nechal sa počuť "problémový" princ.

​Tento projekt však nepochybne poskytne vojvodovi zo Sussexu príležitosť podať svoju verziu príbehu o "Megxite", ich rozhodnutí odstúpiť od kráľovských povinností a tiež možnosť "pomstiť" sa za to, ako kráľovská rodina pred rokmi riešila smrť jeho matky, princeznej Diany. Jednou z tém by vraj mohlo byť aj princove neslávne známe rozhodnutie obliecť si na halloweenskom večierku v roku 2005 nacistickú uniformu, či jeho neľahký vzťah s otcom, princom Charlesom, ako aj nezhody s bratom Williamom, ktoré údajne začali práve príchodom jeho manželky Meghan do ich života. Mnohí si myslia, že je to práve ona, kto ženie princa Harryho do podobných projektov, aby mohli z jeho kráľovskej príslušnosti vyťažiť čo najviac. 

Súvisiace články

Najčítanejšie