Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vojvodkyňa Kate náhle opustila hľadisko Wimbledonu! Napriek očkovaniu smerovala do karantény!
Zdielať na

Vojvodkyňa Kate náhle opustila hľadisko Wimbledonu! Napriek očkovaniu smerovala do karantény!

Archívna reportáž

Ani kráľovský titul a dokonca ani obe dávky vakcíny nepomohli vojvodkyni z Cambridge vyhnúť sa izolácii po tom, čo bola v kontakte s osobou infikovanou koronavírusom. Kate sa však bude izolovať sama a princ William tak môže absolvovať plánované kráľovské návštevy bez jej sprievodu.

Ako priniesol denník The Sun, vojvodkyňa Kate Middleton bola iba krátko po príchode do kráľovskej lóže na tenisovom turnaji Wimbledon upozornená na skutočnosť, že v priebehu uplynulých dní prišla do kontaktu s infikovanom osobou. Krátko po tom, ako na kurt nastúpil britský favorit Dan Evans, preto podujatie opustila. 

Napriek tomu, že má vojvodkyňa Kate Middlton v sebe už druhú dávku vakcíny proti Covid-19, kvôli bezpečnosti rodiny a verejnosti ostáva v niekoľkodňovej izolácii. Palác prezradil, že 39-ročná Kate dostala prvú dávku v piatok 28. mája, ale zároveň potvrdili, že druhú dávku dostala iba tesne pred stretnutím s infikovanou osobou, niekedy pred piatkom 2. júla, teda s odstupom menej odporúčaných ako piatich týždňov na získanie najsilnejšej imunity. Kate mala stáť v týchto dňoch po boku manžela, princa Williama, pri príležitosti osláv 73. výročia NHS, teda štátnych britských zdravotníkov, avšak princ si bude musieť poradiť aj bez jej charizmy, úsmevov a milých bonmotov, ktorá sú obohatením každej ich návštevy. 

Kate Middleton si takto otestovala svoje reflexy na interaktívnej hre na najprestížnejšom a najstaršom tenisovom turnaji Wimbledon:

Kráľovská rodina plánuje tiež usporiadať v Buckinghamskom paláci čajový večierok, aby vzdala hold zamestnancom NHS, ktorí neúnavne pracovali počas pandémie. Podľa informácií spomínanéhp denníka sa však princ William neizoluje a na oboch podujatiach sa zúčastní. "Minulý týždeň prišla vojvodkyňa z Cambridge do kontaktu s osobou, ktorá bola následne pozitívne testovaná na Covid-19. Jej kráľovská výsosť nepociťuje žiadne príznaky, ale riadi sa všetkými príslušnými vládnymi usmerneniami a doma sa sama izoluje," oznámil hovorca Buckinghamského paláca. 

Kráľovská rodina sa pri príležitosti osláv 73. výročia NHS poďakovala zdravotníkom v prvej línii:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Vojvodkyňa si tak bude musieť zvyknúť na štyri steny izby na celých desať dní, avšak nie je jasné, kedy sa obdobie karantény začalo. Ešte v utorok sa s Williamom a malým princom Georgeom zúčastnila aj na futbalovom zápase Anglicka s nemeckým súperom vo Wembley, a v piatok bola na Wimbledone v kráľovskej lóži. Nadšená tenisová fanúšička a patrónka All England Lawn Tennis Clubu tak s istotou vynechá aj víkendové tenisové finále mužov a žien. Avšak všetko zlé je na niečo dobré, a napriek nepríjemnej situácii si môže pracovne vyťažená mama troch detí aspoň na pár dní oddýchnuť.

Súvisiace články

Najčítanejšie