Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Princ Charles sa nezúčastní odhalenia sochy jeho exmanželky Diany! TOTO je vraj dôvod!
Zdielať na

Princ Charles sa nezúčastní odhalenia sochy jeho exmanželky Diany! TOTO je vraj dôvod!

Archívna reportáž

To, že vzťah zosnulej princeznej Diany a jej exmanžela, princa Charlesa nebol od prvého dňa prechádzka ružovou záharadou nie je žiadnym tajomstvom. Napriek tomu sa dvojica vzala, šepká sa, že aj tak nemali na výber a počali spolu dvoch synov, princov Williama a Harryho. Už beztak náročné detstvo v paláci poznačila u chlapcov aj tragická smrť ich milovanej mamy a dodnes na ňu so zármutkom a bolesťou v srdci spomínajú. Avšak rovnaké pocity, zdá sa, nezdieľa ich otec, ktorý má dnes už po boku novú manželku, životnú lásku Camillu.

Ako sa predpokladalo, princ Charles sa definitívne nezúčastní na slávnostnom odhalení sochy princeznej Diany v jednej zo záhrad Kenisngtonského paláca. Podľa informácií zdroja denníka UK Times by mohla táto udalosť vyvolať spomienky na ich spoločnú a veľmi bolestivú minulosť v manželstve.

​Zatiaľ čo sa dvaja bratia, 39-ročný princ William a 36-ročný princ Harry, pripravujú na významnú udalosť na počesť Dianiných 60. narodenín, na ktorej si uctia pamiatku ich  milovanej mamy, zdroj z paláca prezradil, že ich otec a princeznin exmanžel, 72-ročný Charles obrad vynechá. "Je to preňho strašne ťažké. Tieto chvíle majú potenciál oživiť staré rany a vyvoláva to v ňom spomienky: veselé, smutné, ľútostivé. Od Dianinej smrti cíti, že je najlepšie nechať si tieto spomienky pre seba a nechať to na svojich synoch," prezradil zasvätený zdroj, no je možné, že sa za naoko emotívnymi slovami skrýva skôr nechuť byť konfrontovaný s pocitom, že je za smutný osud exmanželky tak trochu zodpovedný.

Pozrite si Dianu a Charlesa v rozhovore počas ich lepších chvíľ, ktoré však nemali dlhú trvácnosť:

Sochu odhalia v Kensingtonskom paláci už tento štvrtok, 1. júla 2021, teda v deň, keď by Diana oslávila jej okrúhle 60. narodeniny. Princ Harry pri tejto príležitosti už po druhýkrát opustí svoj nový domov v USA, avšak aj kvôli chabým vzťahom s bratom sa údajne chytajú predniesť dva samotatné prejavy. To by podľa kráľovského životopisca nepotešilo práve ich matku Dianu, ktorú by rozkol medzi bratmi a skutočnosť, že Harry brata opustil a odišiel žiť do ďalekých Spojených štátov veľmi zarmútila.

Princ Charles dá v deň nedožitých Dianiných narodenín prednosť plánovanej návšteve Škótska:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

​Charles a Diana sa rozviedli v roku 1996, teda rok pred jej smrťou pri autonehode v Paríži. Rozvod sprevádzali mnohé kontroverzné udalosti, z toho azda najviac zarezonoval, podobne ako v prípade Meghan a Harryho, rozhovor s reportérom stanice BBC, v ktorom Diana odhalila mnohé temné tajomstvá vznešenej kráľovskej rodiny. Niektoré konšpiračné teórie majú za to, že jej smrť nebola náhodná a Diana doplatila veľmi tvrdo práve na svoju naivitu a prostorekosť. Oficiálne vyšetrovanie však stále operuje s verziou, že nehodu spôsobila nešťastná zhoda okolností a rýchla jazda pod vplyvom alkoholu jej šoféra Henriho Paula, pri ktorej zomrel všetci traja pasažieri vrátane Dianinho egyptského milenca, Dodiho Al-Fayeda.

Súvisiace články

Najčítanejšie